home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
niki lauda

Trostruki šampion Formule 1 i jedan od čelnika Mercedesa legendarni Niki Lauda oštro je kritikovao odluku rukovodstva šampionata da ukine "devojke sa starta“. Prema rečima 68-godišnjeg Austrijanca "još jednom su muškarci odlučili za žene“.

"Kako možete biti tako glupi. Žene rade odličan posao, zarađuju za sebe“, naveo je Lauda i dodao:

"Ova odluka je doneta protiv žena, žalosno je što smo napustili tradiciju, od ove odluke pre svega žene neće imati koristi“.

Lauda je naglasio da mu ne bi smetalo da osim devojaka table nose i momci iako je uvek za podršku ženama, a ne za sputavanje.

„Iako je već decenijama praksa zapošljavanja devojaka na gridu, mi smatramo da ovaj običaj ne odgovara našim vrednostima i očigledna je suprotnost modernim društvenim normama. Ne mislimo da je to primereno i relevantno za Formulu 1“, objasnio je direktor marketinga Šon Bračes.

Oglasile su se i devojke, koje smatraju da su feministkinje krive za odluku o okidanju njihovih radnih mesta.

"Ono što me najviše nervira su takozvane feministkinje, one to ustvari uopšte i nisu, kao brane nas a nisu nas ni pitale šta mislimo i kako se osećamo. Zbog njih smo ostale bez posla“, ogorčena je Loren Žade Pop dugogodišnja „devojka sa starta“

Već nekoliko godina svedoci smo stalnih promena u najbržem karavanu na svetu, a kako navodi „Independent“, prvi put posle 10 godina prihodi šampionata će biti smanjeni za jedan odsto u odnosu na prethodnu godinu. To znači da nagradni fond šampionata može biti smanjen za skoro 6 odsto i to posle samo godinu dana pod rukovodstom novog vlasnika Liberti medije.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 589Komentari