home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
marko melandri

Vozač Dukatija Marko Melandri ostvario je i drugu pobedu na stazi „Filip Ajland“, gde je startovao ovogodišnji Svetski superbajk šampionat.

Melandri je do drugog trijumfa za dva dana došao pobedivši branioca titule Džonatana Reu na Kavasakiju za samo 21 hiljaditinku. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Ćavi Fores, koji vozi privatni Dukati.

Pored neverovatnog foto-finiša, nedeljnu trku u Australiji obeležila su i odustajanja vozača Aprilije Judžina Lavertija i Čaza Dejvisa na Dukatiju u trenutku kada su bili u vođstvu.

Vozači su tokom druge trke na „Filip Ajlandu“ morali na obavezni odlazak u boks, između kraja 10. i 12. kruga, pošto je nekolicina imala probleme sa zadnjim pneumaticima tokom subotnjih okršaja.

I dok je Rea odlično startovao sa druge pozicije, Laverti je bez problema pretekao i njega i Foresa, koji je bio na pol poziciji, do četvrte krivine. Irac se brzo osvojio, ali je trka za njega bila gotova već u trećem krugu zbog izletanja. Grupa u kojoj su bili Fores, Rea i Dejvis su se potom borili za vođstvo sve dok trenutka kada su morali u boks. Španski motociklista i branilac titule su prvi promenili pneumatike, dok je Dejvis to učinio krug kasnije i vratio se u vođstvo, ali je izleteo u desetoj krivini. Fores je nasledio prvu poziciju, pratili su ga Rea, Tom Sajks na drugom Dukatiju i Melandri, ali je uspeo da se zadrži na čelu još osam krugova. Dva kruga pre kraja, Rea i Melandri su se našli ispred Foresa, a potom su započeli svoju borbu. Italijan je pretekao Reu na glavnom pravcu na početku poslednjeg kruga, da bi mu Britanac uzvratio i držao se dobro do samog finiša, ali ga je vozač Dukatija pobedio za samo 21 hiljaditinku. Fores je bio treći, sa četiri desetinke zaostatka, dok je Sajks zauzeo četvrto mesto.

Najbolju četvoricu pratio je Aleks Lous na Jamahi, ispred vozača Honde Leona Kamijea i svog timskog kolege Mihaela van der Marka. Đordi Tores je zauzeo osmo mesto na MV Agusti.

Posle dva trijumfa, Melandri drži čelo generalnog plasmana sa 50 bodova, a prate ga Sajks sa 33 i Rea sa 31.

Svetski superbajk šampionat nastavlja se 24. marta na Tajlandu.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Scott Barbour/Getty Imagesčitanja : 196Komentari