home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
volvo wtcc

Polstar Cijan rejsing pod tim imenom više ne postoji, odlučio je vlasnik Volvoa, kineska kompanija Žeđijang Džili holding grupa.

Međutim, neki vid nastavka trkačkog programa nastaviće da živi kroz Džili motorsport grupu, čiji šef će biti bivši direktor sportskog odeljenja Polstara Aleksandar Murdževski.

Novi ogranak kompanije potvrdio je da Volvo, koji je osvojio proizvođačku WTCC titulu 2017, neće učestvovati ni u jednom trkačkom programu 2018, kao i da će njegov šampion Ted Bjerk voziti “hjundai i30” za Ivan Miler rejsing u WTCR-u.

“Napravili smo novu grupu kako bismo učinili iskorak za Džili grupu u budućim operacijama u auto-sportu”, rekao je Viktor Jang, potpredsednik za komunikacije u Žeđijang Džili holding grupi. “To nam omogućuje da usredsredimo resurse i iskustvo, efikasnije planiramo i maksimalizujemo uspešnost budućih poduhvata”.

Cijan rejsing, koji vodi Kristijan Dal, ostaje zvanični partner Džili grupe za auto-sport, posle dve izuzetno uspešne godine trkanja sa “volvoom S60”.

Zvanično nije potvrđeno da je u planu bilo kakav neposredni trkački program, ali se spekuliše da Cijan rejsing u tajnosti priprema TCR automobil za 2019. godinu.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 282Komentari