home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jakšić

Finalnu trku na brdskim stazama za Centralnoevropsku zonu CEZ, ujedno i pretposlednju za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije koja je održana na Avali u Beogradu, obeležio je Vasilije Jakšić u micubiši lanseru IX evolucije takmičar iz Crne Gore.

Jakšić je bio najbrži u obe vožnje i na taj način overio titulu šampiona u D 1 klasi za CEZ. Drugo mesto u pomenutoj klasi pripalo je gostu iz Slovačke Peteru Ambružu takođe u micubiši lanseru IX evolucije, a treći je bio Ivan Mandić za volanom reno klia.

Prvo mesto u generalnom plasmanu nacionalnog šampionata pripalo je Aleksi Radojkoviću u hondi sivik, koji je u drugoj vožnji imao bolje vreme od Ambruža iz Slovačke, a ujedno je bio prvi u klasi D 3. Drugo mesto u generali za nacionalni osvojio je Ivan Mandić, a treće Uroš Brkić.

Ništa manje ubedljivi na stazi tokom obe vožnje bili su: Aleksandar Vidosavljević, Marko Vukašinović, Dragan Filipović, Miloš Paunović, Marko Jakovljević…

Više od 50 vozača na startu i obilje publike obeležili su poslednji vikend septembra na nekadašnjem Žrnovu. Bez mnogo zastoja zbog izletanja ili otkazivanja trkačkih sprava odrađene su dve vožnje kako nalaže Pravilnik takmičenja. Na potpuno novoj asfaltnoj podlozi, zahvaljujući pre svega Gradu Beogradu i svim službama, takmičari su imali mogućnost da se istaknu u potpunosti. Staro je pravilo kod od starta uspe da „reši“ dugu brzu levu bez puštanja gasa i „namesti „ za desnu završio je više od pola posla. To svakako ne znači da je preostali deo lak, naprotiv, ali kada se uđe u ritam kako treba, sve ostalo je da kažemo lako, neki vele rutina.

REZULTATI

CEZ

D 1. V. Jakšić, 2. P. Ambrož, 3. I. Mandić

D 2: 1. D. Balačikić, 2. M. Paunović, 3. P. Lambaša

D 3: 1. A. Radojković, 2. U. Brkić, A. Vidosavljević

Generalni plasman za Otvoreni šampionat

1. V. Jakšić, 2. P. Ambruž, 3. A. Radojković

Generalni i po klasama za nacionalni šampionat

1. A. Radojković, 2. I. Mandić, 3. U. Brkić

Klasa 1: 1. M. Jakovljević, 2. B. Jovanović, 3. V. Stevanović

Klasa 2: 1. M. Paunović, 2. P. Lambaša, 3. M.Marić

Klasa 3: 1. D. Filipović, 2. D. Panić, 3. M. Deretić

Klasa 4: 1. A. Vidosavljević, 2. M. Vukašinović, 3. B. Gajić

Klasa 5: 1. M. Zahirović

Klasa 6: 1. I. Mandić, 2. Ž. Vučković, 3. D. Balačikić

Klasa 7: 1. A. Radojković, 2. U. Brkić, 3. G. Toroman

Kup 1: 1. M. Pavlović, 2. S. Jančević, 3. R. Jović

Kup 2: 1. N. Ekmeščić, 2. A. Radisavljević, 3. M. Obradović

Izvor: Plumrace.comčitanja : 381Komentari