home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ipone Moped Endurance Cup

Iako je planirana za Vršac, poslednja trka Ipone Moped Endurance Cupa vožena je na stazi Karting centra Autokomerc u Beogradu, gde su se u svim klasama odlučivali šampioni, što je dodatno podgrejalo atmosferu.

Kao što to obično biva, prvo su na stazu izašli takmičari klasa Open i Open V. Po prvi put od kada je klasa Open V formirana, imali smo pol poziciju trke u ovoj klasi. Prvi vozač Garage Teama krenuo je sa pol pozicije jako i u startu poveo, te do kraja nije gubio poziciju, što mu je osiguralo titulu u generalnom plasmanu. Ekipa S Tuned Racing iz Kraljeva došla je do druge pozicije u klasi, dok je ekipa Cotton Superbike iz Novog Sada uz veliki broj problema stigla do treće pozicije.

U klasi Open, dvojac iz Addinol Taurunum Racing Teama koji nam je pružio uzbuđenje na prethodnoj petoj trci, ponovo je bio tu, ali ovog puta u borbi za pobedu. Nažalost, ovog puta nismo gledali previše obilaženja, ali je moped ove ekipe s brojem 109 u poslednjim krugovima preuzeo vođstvom nad mopedom s brojem 691. Treća pozicija pripala je ekipi CRT s brojem 123, koja je nadmašivši Moped Laboratoriju postala šampion klase Open za sezonu 2018.

Četvoročasovna trka donela je mnogo uzbuđenja, a ekipa Garage Team krenula je jako od samog početka, izbivši na čelo. Problemi sa motorom tokom prvog sata, vratili su ih u boks, a potom i na desetu poziciju čime im je titula bila poljuljana, ali brzom vožnjom ekipa iz Zrenjanina vratila se na čelo i stigla do pobede čime je ekipa Garage Team osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu i postala šampion Ipone Moped Endurance Cupa u klasi Serija.

U klasi Serija boduju se i najmlađi. Nadmašivši ekipu Dobanovci iz istoimenog grada, ekipa MRT za koju voze tri rođena brata Cucić, stigla je do šampionske titule u sezonu 2018 klase Serija junior.

Šampioni će zvanično biti proglašeni u novembru, kada će se održati svečana dodela priznanja. Kalendar za sledeću sezonu je već poznat, a prva trka vozi se prvog vikenda maja u Beogradu.

Izvor: PR Ipone Moped Endurance Cup / Sportklub.rs

Foto: Ivan Miladinovićčitanja : 296Komentari