home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Lorenco

Horhe Lorenco mogao bi da se vrati na stazu u Maleziji, ali još uvek ni sam nije siguran da li će se to dogoditi.

"Samo je osam dana prošlo od kada sam imao operaciju ligamenata na levom zglobu, ali osećam se bolje. Ipak, zbog skore operacije, moraćemo da sačekamo dok ne sednem na motor . Tek tada ću znati kako zglob reaguje i da li osećam jaku bol dok vozim. U četvrtak treba da obavim rutinski pregled i nadam se da ću moći da se trkam iako znam da neću biti na 100%. Nisam mogao da treniram poslednjh dana, a Sepang je veoma zahtevna staza tako da ovo nije idealan scenario za povratak na stazu", rekao je pre pretposlednjeg trkačkog vikenda Horhe Lorenco,

Dok čekamo akciju iz Malezije, u sredu uveče od 22:30 na Sport Klubu 1 možete da pogledate prvu epizodu specijala iz Brna i intervju upravo sa vozačem Dukatija.

Izvor: Sportklub.rs

Janone: Nikada neću razumeti…

Italijanski motociklista Andrea Janone rekao je da mu nije jasno zašto je Suzuki odlučio da ga se odrekne na kraju ove sezone, pošto smatra da je njegov rad na razvoju motora bio ključan za napredak tima.

Prošla sezona je bila za zaborav za Janonea, posebno zbog pogrešne specifikacije motora koja je morala da bude izabrana još pre prve trke. Srećom po njega, usledila je mnogo bolja druga, tokom koje je za sada četiri puta bio na podijumu.

Međutim, japanski tim je odlučio da ne zadrži Janonea i da na mesto timskog kolege Aleksa Rinsa dovede prošlogodišnjeg šampiona Moto3 kategorije Đoana Mira.

„Ne znam i nikada neću razumeti, teško je reći“, rekao je Janone, a prenosi portal Motorsport, „Prošla sezona je bila komplikovana za obojicu i oni su doneli tu odluku. Ova sezona protiče drugačije, mislim da sam pokazao, posebno kada je materijal na osnovu mojih zahteva stigao, da su rezultati počeli da dolaze, kako za mene, tako i za Rinsa. Verujem da sam posle važnih sugestija učinio da naš motor raste. I dalje postoji prostor za napredak, ali nije na meni da kažem u kom pravcu. Radim samo na svom vikendu, ali da smo nastavili zajedno mogli smo da postignemo više“.

Iako se Janone u nekoliko navrata našao na udaru u poslednjih godinu i po dana, a posebno se u kritikama isticao ambasador japanske kompanije Kevin Švanc, on naglašava da je sve vreme imao odličan odnos sa timom.

„Smatram da smo mnogo napredovali ove godine. Naš odnos je nastavljen, na nekim trkama smo mogli da budemo i bolji, kako u grupi, tako i na osnovu entuzijazma. Pošto odlazim, rezultati koje ostvarim dvostruko vredi. Kada imate Andreu Janonea u takvom timu mnogo puta to može da bude neprijatno, ali i da ne bude, pošto želim pobede i zahtevam neke stvari. Suzuki je angažovao test vozača da bi napredovao. Na kraju sam srećan što sam doprineo rastu Suzukija“, naglasio je Janone.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već predstojećeg vikenda Velikom nagradom Malezije na stazi „Sepang“.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 752Komentari