home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alonso i Šumaher

Nekadašnji vozač Formule 1 Fernando Alonso smatra da mu je legandarni Mihael Šumaher bio najveći rival u najbržem cirkusu, a dodaje da je konkurencija danas mnogo jača nego kada je on vozio.

Dok se Fernando Alonso sprema za trku 500 milja Indijanapolisa i za Svetski šampionat u izdržljivosti, veoma su interesantne njegove izjave o karijeri u Formuli 1 koju je Španac obeležio jer je prekinuo dominaciju sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera.

Alonso je titulu uzeo 2005. godine kada je Šumaher bio na vrhuncu karijere.

"Teško je izabrati jednog rivala ali ako moram da kažem onda je to Mihael. To je jednostavno zato što je on dominirao u ovom sportu kada sam ja došao u Formulu 1. Kada ste u kartingu i vidite da Mihael pobeđuje, vi ste drugačija kategorija, vidite njega kako pobeđuje, a onda se posle toga borite sa njim točak uz točak, Mihael je taj najveći rival, ne zbog nekog tehničkog aspekta već zbog emocija pre svega", kaže Fernando Alonso.

"Bitke sa njim su bile posebne i veoma emotivne u to vreme za mene. Imali smo, imamo verovatno i dalje, najtalentovaniju generaciju. Jer su vozači sada spremniji. Danas vozači imaju više vremena u simulatorima, i ulaze u Formulu 1 na nivou koji je bio nezamisliv pre jedne ili dve decenije".

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 716Komentari