home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferstapen

Vozač ekipe Red Bul u Formuli 1 Maks Ferstapen okončao je kaznu u vidu društveno korisnog rada, koja mu je izrečena zbog incidenta u kojem je bio akter na Velikoj nagradi Brazila prošle godine.

Okon je tokom trke u Brazilu bio u vođstvu, kada je naišao na Okona, koji je zaostajao. Došlo je do kontakta, Holanđanin je izgubio prvo mesto, a posle trke je hteo i fizički da se obračuna sa francuskim vozačem.

Ferstapen je zbog svog neprimerenog postupka kažnjen sa dva dana društveno korisnog rada, a prvi je odslužio u januaru u Marakešu, kada je pomagao sudijama tokom trke Formule E i pratio kako se donose odluke.

Drugi dan kazne holandski vozač je obavio u Ženevi, gde je prisustvovao međunarodnom seminaru stjuarda.

Ferstapen je prema saopštenju Svetske automobilske federacije učestovovao u sastancima sudija, tokom kojih su organizovane interaktivne studije slučaja.

"Ovo je bila dobra lekcija za mene, naučio sam mnogo. To se odnosi i na dan u Marakešu, gde sam dobro upoznao rad stjuarda", rekao je Ferstapen.   

Nova sezone Formule 1 počinje u Australiji 17. marta, dok će Ferstapen u svom bolidu biti već 18. februara, kada su zakazana testiranja u Barseloni.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 330Komentari