home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hamilton

Luis Hamilton je i dalje gladan uspeha. Valjda se zbog toga i ugojio u poslednje vreme. Šalu na stranu, petostruki šampion sveta morao je da „poradi” na težini, zbog novog pravila FIA, da pilot i sedište ne smeju da imaju manje od 80 kilograma.

Priznao je as iz Stivenidža da je ove zime preterivao sa grickalicama, jeo mnogo veće količine hrane, ali u isto vreme trenirao i mislio na svoju fizičku pripremu.

„Pred zimu sam mogao da jedem šta god sam poželeo, uključujući slatkiše i čips, ali sam bio izuzetno aktivan. U poslednjih mesec dana sam na režimskoj ishrani. Smanjio sam u potpunosti telesne masnoće, nabacio mišiće (osmeh), iako je bilo zabavno jesti malo veće porcije”, kaže Luis.

Vozač Mercedesa je rekao da je dobio dva kilograma, a na zvaničnom sajtu ekipe piše da ima 68. Nezavisno od dijete, rekao je i to da nije odustao od veganstva.

„Osećam se mnogo jači. Treniram uz budnu pažnju nutricioniste i još dvoje ljudi.”

Luis nije jedini pilot, koji je „dodavao” kilograme i radio na mišićnoj masi. Još nekolicina ih je tokom zimske pauze uradila isto.

„Ja sam malo i preterao”, izjavio je Roman Grožan iz Hasa. „Dobio sam mnogo mišića i moraću malo više da se oznojim u prvoj trci”.

Za razliku od Luisa i Romana, Valteri Botas nema problema sa težinom. Intenzivno je trenirao, u rodnoj Finskoj kombinovao skijaško trčanje i teretanu. Njegove vežbe uključivale su opterećenja na vratu.

„Najnovije promene će nam olakšati život. Mnogi od nas moraju da se spuste na prirodne težinu, što će nam značajno smanjiti umor i bolesti. Bila mi je ovo prva zima da se nisam prehladio”, priznao je Botas.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 289Komentari