home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

15 Apr 2019 - 19:00 Sport Link
Aleks Rins

Rins: Pobedio sam Rosija, on mi je bio idol

Aleks Rins je pobedio na trećoj trci MotoGP šampionata i to ispred Valentina Rosija. Pobeda je još vrednija kada se zna da mu je to prva u karijeri i da je sada treći u generalnom plasmanu.

Posle šest godina od kako je u kalendaru MotoGP šampionata COTA ima novog gazdu. Mark Markes je svojom greškom po prvi put ispustio trijumf u Ostinu na "Circuit of the Americas", a slavio je vozač Suzukija Aleks Rins i to pretekavši Valentina Rosija.

"Toliko sam srećan, nemam reči kojima bih opisao svoja osećanja. Hvala Suzukiju, uradili su odličan posao praveći sjajne motocikle ovih godina. Vozio sam maksimalno i veoma sam srećan. Dobio sam Valentina, to je neverovatno za mene. On mi je bio idol kada sam bio veoma mlad", poručio je posle trijumfa Aleks Rins.

"U predsezoni kada smo radili, verovao sam da mogu da dobijem jednu trku. Imamo jak motocikl. U Kataru je pobeda bila blizu, a u Argentini smo počeli sa loše pozicije. Danas je u zagrevanju nama bila katastrofa. Probali smo drugačija podešavanja i bilo je užasno, za trku smo se vratili na standardna podešavanja i bilo je neverovanto", dodaje vozač Suzukija.

Naredna trka MotoGP šampionata vozi se 5. maja u Heresu.

Izvor: Sportklub.rs

MM: Moja greška, HL: Ima pozitivnih stvari

Repsol Honda je imala veoma težak vikend na stazi "Circuit of the Americas" jer su oba vozača te fabričke ekipe morala da odustanu. Mark Markes je napravio grešku i pao je ispustivši veliku prednost, dok je Horheu Lorencu otkazao motor.

Mark Markes je svojom greškom prekinuo šestogodišnju dominaciju na stazi u Ostinu, pa je popularna COTA dobila po prvi put nekog drugog pobednika, a to je Aleksi Rins. Aktuelni svetski šampion je priznao da je sam kriv za grešku.

"Imali smo šest divnih godina ovde ali danas sam ja napravio veliku grešku. Kada sam došao u garažu izvinio sam se timu i reako sam da mi je žao navijača takođe. Drugačije je kada narpaviš grešku boreći se za peto i boreći se za pobedu, nivo je tu. Samo smo devet poena iza vodećeg u genreralnom plasmanu. Tačno je napravili smo grešku ali ljudi smo i to može da se desi. Moramo da učimo od ovoga, da shvatimo šta se desilo i da budemo još jači u Heresu", rekao je Mark Markes.

Njegov timski kolega je imao još teži vikend. Horge Lorenco nije imao najbolje startno vreme, a kroz ceo boravak u Teksasu su mu problem pravili motori.

"Teža vikend sa vremenom i svime. Nisam imao najbolji start ali sam se oporavio i onda sam počeo da nadoknađujem pozicije. Nažalost problem sa motociklom se desio i morao sam da odustanem od trke. Bio je drugačiji kvar nego na kvalifikacijama. Pozitivno je da sam se u trci osetio dosta dobro i to na stazi na kojoj obično imam poteškoća. Sada gledamo na Heres, staza koju volim i gde bismo mogli da budemo jači", rekao je Lorenco.

Izvor: Sportklub.rs

Rosi: Nisam hteo da napravim ludost u poslednjem krugu

Valentino Rosi je u Ostinu imao fenomenalnu priliku da dođe do velikog trijumfa i do prvog mesta u genralnom plasmanu svetskog šampionata. Ipak vozač Jamahe je imao lošiji ritam od Aleksa Rinsa koji je došao do prve pobede u karijeri i to na stazi na kojoj je dominirao Mark Markes.

Posle ispadanja Marka Markesa Valentino Rosi je imao poklon u rukama i deset krugova da dođe do prvog trijumfa još od Holandije i 2017. godine. Takođe vozač Jamahe bi bio na čelu svetskog šampionata, ali je ipak poklekao.

"Veoma mi je žao što sam propustio da pobedim jer kada sam video da je Markes ispao rekao sam sebi da mogu do pobede. Rins je stigao, iskreno gurao sam do maksimuma, trka je bila veoma brza, išao sam krug po krug i na kraju je bolje nego što je bilo. Vozio sam dobro i nisam mogao da ga preteknem. Šteta jer nisam pobedio dugo ali jaki smo i probaćemo ponovo", kazao je Rosi koji smatra da ima dosta toga pozitivnog u trci u Ostinu.

"Vozio sam do granica, ali sam nažalost pravio greške. Možda da sam vozio perfektno, možda bih imao šansu za napad u poslednjem krugu. Pomešana su mi osećanja, sa jedne strane mi je žao zbog pobede, sa druge je ovo dobar rezultat posle sjajnog vikenda. Nisam hteo da u poslednjem krugu uradim bilo šta ludo jer je 20 poena veoma važno za šampionat koji je veoma otvoren i dalje. Jaki smo ove godine i motor je napredovao. To su važne stvari jer moći ćemo da se borimo za pobede mnogo puta", poručio je devetostruki svetski šampion.

Izvor: Sportklub.rs



čitanja : 320



Komentari