home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toto Volf

Navikli smo da godinama slušamo priče o timskim naredbama u Mercedesu, a nakon treće trke u ovogodišnjem šampionatu imamo situaciju da Mercedes upozorava Ferari da će svojim timskim naredbama napraviti presedan u Formuli 1.

Luis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Kine, drugi je bio njegov timski kolega Valteri Botas je Ferari je morao da se zadovolji trećim mestom na podijumu, a i to zahvaljujući timskoj naredbi kojom je Šarlu Lekleru naloženo da propusti Fetela.

U Ferariju su se verovatno nadali da će Fetel imati više šanse da se bori sa dve Mercedesa na liderskim pozicijama pa je Lekleru naloženo da propusti svog kolegu.

Već smo sličnu situaciju videli u prvoj trci kada je Lekler realno mogao da pretekne Fetela, ali mu je rečeno da to ne radi.

Viđali smo to godinama - da se Hamiltonu po timskoj naredbi klupske kolege sklanjale, a sada Toto Volf upozorava da će Ferari "otvoriti crvljivu konzervu" i dovesti do presedana u sportu.

"To je nezahvalna situacija. Jasno je da želite da vaš brži automobil juri rivale. Fetel je ocenio da je on brži i odluka je pala da on ide u borbu. Donekle to mogu i da razumem. Ali, kada počnete da radite ovakve stvari, postaje komplikovano jer postavljate presedan za budućnost i onda može da dođe do toga da to radite u svakoj trci jer će vozač koji je ispred svog kolege uvek moći da kaže 'ja mogu da budem brži'", rekao je Volf.

Volf svakako govori iz iskustva jer je konstantno u sitiaciji da vodi po dvojicu vrhunskih vozača. Morao je da balansira kada je Hamiltonu kolega bio Niko Rozberg, ali i sada kada je tu Valteri Botas. Sećate se svi prošlogodišnje Velike nagrade Rusije u Sočiju.

"To nije laka situacija. I mi smo je imali sa Nikom i Luisom, imali smo je i sa Vaterijem i Luisom. Imali smo je i sada u Kini jer su njih dvojica jako pritiskali jedan drugog i rizikovali da na kraju oba ostanu bez podijuma. Nije to samo problem Ferarija. Svaki tim ima svoje probleme ako ima dvojicu snažnih vozača", dodao je Volf.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 322Komentari