home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rikardo

Iako još nisu iskusili kako je to voziti trku Formulu 1 na „Zandvortu“, pojedini vozači su otkrili da se pribojavaju trkanja na Velikoj nagradi Holandije, za koje veruju da će biti u povorci, iako naglašavaju da će sama vožnja na njoj biti sjajna.

Vozač Renoa Danijel Rikardo jedan je od onih koji su pozdravili povratak „Zandvorta“ u kalendar Formule 1, ali je istakao da nije uveren da je staza opremljena za moderno trkanje. Australijanac je vozio trke Formule 3 Masters serije pre desetak godina u Holandiji, a takođe je imao priliku da na „Zandvortu“ provoza bolid Red Bula.

„Da budem iskren, staza je sjajna. Brza je, prava stara škola. S vozačke strane je sve u redu. Ali, zbog toga koliko je brza i strma na pojedinim delovima, ne znam koliko će biti uzbudljiva za preticanje. To je moj prvi utisak. S obzirom na sadašnje brzine, praćenje drugih bolida će biti izuzetno teško i zbog toga sam rezervisan. Mislim da će to biti trka u povorci, a što se svega ostalog tiče kul je. Malo imam podeljeno mišljenje – biće zabavno voziti na njoj, ali trkati se nisam siguran jer će zbog širine sadašnjih bolida osećaj biti kao na pojedinim uličnim stazama. Biće problematično, ali uzbudljivo. Nisam se trkao na njoj u bolidu Formule 1, ali jesam u Formuli 3 i tera vas da sve vreme držite oči otvorene. Za to su vam potrebna kohones“, rekao je Rikardo, a prenosi Motorsport. com

Drugi vozač Renoa Niko Hilkenberg je saglasan sa svojim timskim kolegom, pošto je već iskusio kako izgleda trkanje na „Zandvortu“.

„Voleo sam ‚Zandvort‘ u nižim kategorijama. Imam lepe uspomene na sjajnu stazu, na odličnoj lokaciji, a Holanđani su uvek raspoloženi za dobru zabavu. Šajvlak je jedna od krivina u kojima morate da budete izuzetno hrabri, verujem da će biti veoma brza u Formuli 1, ali biće i zabavno i interesantno videti bolide kako prolaze kroz nju. Međutim, čak i u Formuli 3 je preticanje bilo nemoguća misija. Konfiguracija staze nije baš za preticanje i neizvesno trkanje, nažalost“, istakao je Hilkenberg.

Slično mišljenje kao dvojac Renoa ima i Danil Kvjat iz Toro Rosa, koji je vozio na „Zandvortu“ u brojnim nižim kategorijama.

„Prva stvar na koju sam pomislio je da će preticanje biti problem jer staza ima sjajne brze krivine, ali je teško pratiti moderne bolide Formule 1. Iskreno, staza je sjajna za vožnju. U Formuli 3 mi je bila omiljena, ali tu je veliki znak pitanja oko samog trkanja u Formuli 1“, naglasio je Kvjat.

Vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je iskusio kako je to pobediti na pomenutoj stazi, istakao je da uživa u izazovu piste koja kažnjava sve greške.

„To je sjajna staza, stare škole, koju vozači vole. Pravljenje grešaka koje se prave pri velikim brzinama se kažnjava, na takvim stazama rizikujemo više, a to je dobar osećaj. Zaista se radujem, čak i u nižim kategorijama su tribine bile prepune, a atmosfera sjajna“, rekao je Botas.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 333Komentari