home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gerijeri Honda

U drugoj trci četvrtog WTCR vikenda na Zandvortu trijumfovao je Esteban Gerijeri u “hondi sivik” Minih motorsporta.

Argentinac je vodio od starta do cilja, ali je tokom čitave distance bio pod velikim pritiskom koji je vršio Beni Lojhter u “VW golfu”. Nemac nije uspeo da pobedi, ali je i kao drugoplasirani ostvario ogroman uspeh i prvi podijum na svetskoj sceni.

Treći je pored karirane zastave prošao Juan Kristoferson u još jednom “VW golfu”, kome je to takođe prvi WTCR podijum.

Star trke je prošao bez problema, ali je u krivini 6 Koronel potkačio Tašija, pa je ovaj izleteo sa staze i zakopao se u šljunku.

Uklanjanje “sivika” iziskivalo je izlazak sigurnosnog vozila na stazu, a na restartu je ogromnu grešku napravio Miler, koji se samo zahvaljujući svom bogatom iskustvu održao na stazi.

Francuza je to koštalo tri izgubljene pozicije, a nekoliko krivina kasnije je propustio i Erlahera i pao na devetu poziciju.

Lojhter i Kristoferson su do kraja trke pritiskali Gerijerija, ali nisu uspeli da ga nateraju na grešku niti da ga preteknu.

Bez podijuma, ali kao najbolje plasirani “hjundai”, trku je završio Katsburg ispred Askone u “kupri”.

Farfus i Mihelis su se više nego očigledno čuvali od incidenata, jer u trci 3 startuju sa visokih pozicija, pa su kroz cilj prošli kao šesti i sedmi.

Bodove su još osvojili i Erlaher, Miler, Đirolami, Haf, Bjerk, Tarkvini, Panis i Verne.

Izvor: Serbiaring.com

DOPUNJENO - Timske naredbe odredile poredak: Bjerk, Erlaher i Mihelis na podijumu u trci 3

Vozač Cijan rejsinga Ted Bjerk pobednik je poslednjeg sprinta na Zandvortu, posle koje je sa holandske WTCR runde otišao kao vozač sa najviše osvojenih poena.

Erlaher je nešto lošije startovao sa pol-pozicije i skoro nagurao Bjerka u zid, ali se Šveđanin dobro snašao i posle prve krivine izbio na vodeću poziciju.

Odlično je krenuo i Tarkvini, koji je nadoknadio sedam pozicija do kraja krivine Tarzan, dok je Farfus dobio duel sa Mihelisom za treću poziciju.

Miler je sa petog mesta odmah počeo da pritiska Mihelisa, pa se činilo da će Cijan ovog puta lako doći do 1-2-3 na kraju trke, ali su se stvari zatim otgrle kontroli.

Prvo je Bjerk dobio naređene od tima da vrati poziciju Erlaheru, da bi se nešto kasnije obratili mladom Francuzu sa zahtevom da je ipak potrebno da vrati vodeće mesto Bjerku.

Erlaher je ljudima iz ekipe uputio mnogo ružnih reči, ali se u devetom krugu ipak povinovao naređenju, pa su dva pilota “lynk&co” prošla kroz cilj u poretku Bjerk-Erlaher.

Živa komunikacija između Cijan rejsinga i njegovih vozača bacila je zasenak drugu timsku naredbu koja se dogodila pred sam kraj trke 3, kad je Farfus propustio Mihelisa za poslednji stepenik podijuma.

Četvoroplasirani Miler je iza sebe ostavio Askonu, koji mu ni u jednom trenutku nije prišao blizu da bi ga ugrozio, a još jednu dobru partiju pokazao je Kristoferson, koji je kroz cilj prošao kao sedmi.

Gerijeri se hrabro borio protiv Tarkvinija, pa je za osmo mesto upisao novih osam poena, što ga je učvrstilo na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu.

Haf je osvojio deseto mesto, a bodove su upisali još i Katsburg, Panis, Benani, Đirolami i Priol.

Posle četvrte runde WTCR sezone, Bjerk je izbio na drugo mesto u generalnom plasmanu sa 75 poena, četiri manje od Gerijerija i pet više od Đirolamija.

Sledeći WTCR vikend planiran je za 20. jun na Nirburgring Nordšlajfeu.

Izvor: Serbiaringčitanja : 219Komentari