home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BTCC

Dve pobede Endrjua Džordana u “BMW-u“ i jedan Džoša Kuka u “hondi“ su bilans BTCC trkačkog vikenda na Trakstonu.

Na prvoj trci Džordan je trijumfovao ispred Sema Tordofa i Dena Kamiša u “hondama“.

Džordan je na startu iskoristio prednost zadnje vuče, pa se sa trećeg mesta probio na drugo, ali Tordofa nije uspeo da pretekne. Tordof je tokom većeg dela trke bio usamljen na vrhu, ali stvari su se promenile u finišu. Zbog problema sa akumulatorom, servoupravljač na njegovoj “hondi“ je polako popuštao, što je iskoristio Džordan da se u krivini Kompleks probije na prvo mesto.

Prva trka nije donela veća uzbuđenja: Džordan je trijumfovao ispred Tordofa i Kamiša, Kolin Turkington u “BMW-u“ je bio četvrti, dok se na petom mestu našao Rori Bučer u “hondi“. Džejson Plejto je u “voksolu“ trku završio na šestom mestu, ispred Meta Nila u “hondi“ i Roberta Kolarda u još jednoj “astri“. Prvih deset su kompletirali Ešli Saton u “subaruu“ i Džejk Hil u “audiju“.

Druga trka je protekla u znaku “BMW-a“, a Džordan je u njoj trijumfovao ispred Vest Sari timskog kolege Turkingtona i Hondinog trkača Kamiša.

Na startu se Turkington sa četvrtog mesta popeo na drugo, a vozači “BMW-a 330i M sport“ do kraja trke ostali su neugroženi na prve dve pozicije. Iako je u finišu počela da pada slaba kiša, to nije sprečilo pilote nemačkog brenda da trijumfuju, a Džordan je prvi takmičar koji je ove godine tri puta pobedio.

Tordof je tokom prve polovine trke držao treće mesto, ali je u završnici izgubio tempo, što je omogućilo Kamišu, Plejtou i Nilu da ga preteknu, pa je vozač “honde“ morao da se zadovolji šestim mestom. Rori Bučer je završio sedmi, Tom Ingram u “tojoti“ je bio osmi, prvih deset su kompletirali Kolard i Džoš Kuk u “hondi“.

Na poslednjoj trci vikenda trijumfovao je Kuk, ispred Rorija Bučera i Ešlija Satona.

Saton je startovao sa pol-pozicije, ali ga je Kuk pretekao u prvoj krivini, a baš u tom trenutku je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Kolard je izgubio kontrolu nad automobilom, a na njegovu “astru“ je naleteo Adam Morgan u “mercedesu A-klase“.

Na restartu se Kuk odvojio od Satona, kojeg je počeo da napada Bučer. Bučer se krug kasnije probio ispred Satona, a na stazu je ponovo izašlo sigurnosno vozilo zbog incidenta u kojem su učestvovali Karl Broudli u “folksvagenu“ i Rob Smit u “MG-u“.

Posle restarta Saton je počeo da napada Bučera, ali do kraja trke preticanja nije bilo. Kuk je trijumfovao ispred Bučera i Satona, dok je na četvrtom mestu završio trostruki BTCC šampion Nil. Ingram je bio peti, Kamiš šesti, dok se na sedmom mestu našao Tom Olifant u “BMW-u“. Prvih deset su kompletirali Plejto, Turkington i Ejden Mofat u “mercedesu“.

U generalnom plasmanu Turkington i Bučer dele prvo mesto sa 102 poena, dok se na trećoj poziciji nalazi Kuk sa 100 bodova.

BTCC se nastavlja 15. i 16. juna kada karavan gostuje na stazi Kroft.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 187Komentari