home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fabio Kvartararo

Mladi francuski motociklista Fabio Kvartararo počeće sa pol pozicije trku za Veliku nagradu Katalonije.

Vozač Jamahe drugi put u karijeri počeće trku sa prve pozicije u kraljevskoj kategoriji - prethodno je na polu bio na Herezu.

Kvartararo je od prvih treninga pokazao da bi ovaj vikend mogao da bude njegov, a to je potvrdio i fantastičnom vožnjom u kvalifikacijama.

Do pol pozicije u Barseloni došao je s vremenom 1:39.484.

Prethodni put kada je sa pola startovao, 20-godišnjak nije završio trku.

Aktuelni šampion i lider u prvenstvu Mark Markes počeće trku za druge strtne pozicije. Španac je za 0.015 sekundi bio sportiji od Francuza.

Treće vreme u kvalifikacijama ostvario je Maverik Vinjales (+0.226), dok se za četvrtu poziciju izborio Franko Morbideli (+0.227), uprkos padu tokom trećeg treninga.

Valentino Rosi imao je peti rezultat (+0.269), a iza njega će trku početi Andrea Doviciozo (+0.293) i Danilo Petrući (+0.360).

Aleks Rins se izborio za osmu startnu poziciju, sa devete će krenuti Kal Kračlou, a sa desete Horhe Lorenco.

Trka je na programu u nedelju od 14 časova uz prenos na SK1.

Izvor: Sportklub.rs

Vinjales kažnjen, pomeren tri mesta unazad

Maverik Vinjales kažnjen je od direkcije trke pred nedeljnu trku na Katalunji.

Vozač Jamahe Maverik Vinjales kažnjen je pomeranjem za tri mesta unazad zbog neodgovorne vožnje u kvalifikacijama.

Maverik Vinjales kvalifikacije je završio na trećem mestu sa 0.226 zaostatka u odnosu na Fabija Kvartatara. Ipak, po završetku kvalifikacija stigla je kazna pa će Vinjales trku početi sa šeste startne pozicije zbog kazne koja mu je izrečena.

Vinjales je kažnjen zbog neodgovorne vožnje jer je ocenjeno da je bio spor i da je tako ometao drugog vozača.

U obrazloženju se još navodi da "vozač mora da vozi na način da ne ugrožava ostale ni na stazi ni u pit lejnu". Vinjeles neće moći da se žali na izrečenu kaznu.

Izvor: Sportklub.rs

Rosi: Ne znam zašto Jamaha ne razvija motor na vreme

Fabrički tim Jamahe bi u avgustu mogao da testira motor za narednu sezonu i to na stazi u Brnu, a to se ovoj japanskoj ekipi nikada ranije nije dešavalo.

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi hvali potez Jamahe koja je najavila da će već u Brnu u avgustu početi sa razvojem novog motocikla za 2020. godinu. Rosi kaže da je Jamaha uvek bila konkurentna u sezonama kada je na vreme počela da se bavi razvojem motocikla. On dodaje i da ne razume zašto je Jamaha prethodnih sezona kasnila za konkurencijom u ovom poslu.

"Iskreno ne znam najbolje. Kada je Jamaha bila konkurentna onda je testirala motocikl već od Brna. Iz nekog razloga, niko ne zna zašto tačno, poslednjih godina novi motocikl nije stizao na taj test. Nikad. Možda baš zato zaostajemo. Nadam se da ćemo imati nešto u Brnu, ali ne znam", kaže Valentino Rosi.

Problem za Italijana bi bio taj što 2020. može da bude njegova poslednja godina u MotoGP šampionatu. On ima važeći ugovor još za tu sezonu, a o produžetku saradnje sa japanskom fabrikom se još nije pričalo. Rosi će na kraju naredne sezone imati 41 godinu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 414Komentari