home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Marko Melandri

Jedan od najuspešnijih italijanskih motociklista svih vremena Marko Melandri je objavio da će se povući iz motociklizma na kraju sezone 2019. u kojoj on vozi u Superbajku, prenosi Sport Klub.

Marko Melandri trenutno vozi za GRT Jamahu u okviru Superbajk šampionata, a posle osam vikenda on se nalazi na devetom mestu u genearlnom plasmanu uz tri treće pozicije. Melandri je u Superbajku od 2011. godine, a iako nije uspeo da bude šampion u tom takmičenju jednom je bio drugoplasirani, a jednom trećeplasirani na kraju sezone.

Melandri je od 1997. do 2015. godine vozio u svetskom šampionatu u motociklizmu, šampion je bio 2002. godine na Apriliji u kategoriji do 250 kubika, dok je u MotoGP šampionatu najveći uspeh imao 2005. godine kada je na Hondi bio drugi iza Valentina Rosija.

"Odluka je bila veoma teška. Razmišljao sam o tome neko vreme i pred trku u Imoli sam konačno rešio da se oprostim na kraju sezone. I dalje sam konukrentan i mislim da je bolje da se zaustavim u ovom trenutku dok još uvek uživam u trkanju. Bolje mi je tako nego da dočekam da ne mogu da uživam i da ostvajrujem rezultate", rekao je 36-godišnji Melandri.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 187Komentari