home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot Le Mans

Još od prošlog meseca je poznato da francuska fabrika Pežo planira da se vrati na trku 24 časa Le Mana sa novim hiperautomobilom koji će biti spreman za trku 2022. godine.

Francuska kompanija je saopštila da ima plan da se vrati u Svetski šampionat izdržljivosti, i to sa švajcarskim Rebellion Racing timom, a takođe je najvažnija vest i da želi da se vrati na legendarnu trku u Le Manu. Tu trku je Pežo čak tri puta osvajao.

"Uzbuđen sam zbog budućnsosti i zbog toga što ćemo da izazovemo svoja umeća i svoju strast u ovom projektu. To je novi izazov i znam da će naši stručnjaci još jednom pokazati svoju volju za pobedom. Oni imaju dugačko iskustvo u najboljim FIA šampionatima i glad za uspehom", rekao je dirketo Pežoa Džan Mark Fino.

Pežo je poslednji put bio na Le Manu između 2007. i 2011. godine sa dizelašem 908, a 2009. je taj automobil slavio. Kasnije je Pežo razvijao hibridnu verziju autombila, ali su otkazali projekat pred prvu sezonu Svetskog šampionata u izdrljivosti koji je pokrenut 2012. godine.

Izvor: Sportklub.rs / Autoblog. com

Foto: Peugeotčitanja : 330Komentari