home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Giulia ETCR

Italijanski tjuner Romeo Feraris najavio je da će se uključiti u buduće ETCR takmičenje.

Kako prenosi Serbiaring, kuća iz Opere odlučila se da transformiše putnički model “đulija” koji će pokretati elektromotor, a trkački automobil sa ovim imenom vratiće se na stazu posle 50 godina.

Trkački model biće zasnovan na perjanici serijske game, “đuliji QV”, koja ima preko 600 KS. Električna “đulija” biće ostvarena u saradnji s kompanijom Heksatron rejsing sistem, na čijem je čelu Marko Kalovolo, bivši inženjer sportskog odeljenja Alfe i nekadašnji trkački inženjer Džejmsa Tompsona.

Romeo Feraris je u automobilskom sportu aktivan od 1965. Ekipa je pre više od pet godina projektovala i izvela “alfa romeo đulijetu TCR” i učestvuje u različitim TCR takmičenjima, kroz timove GE fors i Mulzan, bez bilo kakve podrške fabrike Alfa Romeo. Iako će i u elektroprojektu biti isti slučaj, ekipa najavljuje maksimalno profesionalan pristup, kakav gaji i u radu s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Operativni menadžer Romeo Ferarisa Mikela Čeruti najavila je novi projekat kao veliki poduhvat.

“Trke automobila su fascinantan svet i nije slučajno što smo na tom području uspešni poslednjih 20 godina. Nakon što smo “alfa romeo đulijetu TCR” doveli do najboljih mogućih rezultata koje je jedna nezavisna ekipa poput naše mogla da ostvari, do najvišeg stepenika na podijumu na internacionalnom nivou, odlučili smo da hrabro zaronimo u novi koncept ETCR serije.”

“Verujemo da je elektropogon očigledan izbor za budućnost, ne samo za svakodnevnu mobilnost, već i za auto-trke.”

“Još mnogo stvari je potrebno definisati, što je normalno kad krećete od praznog lista papira, ali verujemo da je električni pogon izbor budućnosti, ne samo u putničkom saobraćaju već i u trkama.

“Naši inženjeri su već prionuli na posao, iako ulazimo u taj projekat kasnije u odnosu na velike proizvođače koji su u električnom trkanju angažovani već neko vreme, i sa daleko manje resursa jer smo privatni konstruktor. Uprkos toj činjenici, učinićemo sve da zadržimo visoku reputaciju, kako smo oduvek i činili.”

Novi brend na ETCR sceni pozdravio je i Marčelo Loti, osnivač koncepta: “Malo brendova u istoriji auto-sporta ima tako sjajnu tradiciju i privlačnost kao Alfa Romeo. Drago nam je i ponosni smo što se Romeo Feraris upustio u tako ambiciozan program koji uključuje mitsko ime Đulija. Kompanija je pokazala stručnost i profesionalizam uspešnim modelom “đulija TCR” i ubeđen sam da će se pokazati doraslom zadatka u ovom zahtevnom poduhvatu.”

Izvor: Serbiaring.com

Foto: Romeo Ferrarisčitanja : 500Komentari