home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

12 Mar 2020 - 14:02 Sport Link
McLaren MCL35

Meklaren odustao od trke u Australiji

Kako prenosi Sport Klub, Meklaren je zvanično potvrdio da neće učestvovati u trci za Veliku nagradu Australije, kojom ovog vikenda počinje sezona u Formuli 1.

U sredu je saopšteno da je jedan član Meklarena u izolaciji, a u četvrtak je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Navodi se da će neimenovana osoba biti na lečenju u lokalnoj bolnici.

"Tim je bio spreman na ovakav potez. Pružamo punu podršku našem zaposlenom, koji će sada u karantin. Tim sarađuje sa nadležnim lokalnim vlastima u istrazi i analizi", navodi sa u saopštenju.

Dodaje se da su Formula 1 i FIA obavešteni o ovoj odluci, te da se uprava na ovaj korak odlučila ne samo zbog svojih zaposlenih i partnera, već i zbog drugih timova, navijača i vlasnika Formule 1.

Za sada trka još nije odložena.

"Formula 1 i FIA sarađuju sa nadležnima kako bi odlučuili koji su naredni koraci. Kako se navodi, prioritet je sigurnost navijača, timova i svih koji će se naći na stazi", naveli su organizatori.

Kao i do sada, sve treninge i trke moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Hamilton: Šokiran sam što smo ovde

Vozač Mercedesa Luis Hamilton šokiran je činjenicom da su čelnici Formule 1 ostali pri odluci da sezona počne ovog vikenda u Australiji, uprkos pandemiji koronavirusa.

Zbog brzog širenja opasnog virusa odložen je početak takmičenja u Moto GP, suspendovana je NBA liga, kao i sva takmičenja u Italiji, dok se širom Evrope utakmice igraju pred praznim tribinama.

"Iznenađen sam što smo ovde", rekao je aktuelni šampion na konferenciji za medije.

"Šokantno mi je što sada sedimo u ovoj prostoriji. Vidimo da je Donald Tramp zatvorio granice, NBA je suspendovana, a Formula 1 se održava kao da se ništa ne dešava".

Upitan zbog čega niko u najbržem karavanu sveta ne razmišlja o odlaganju, Britanac je rekao:

"Novac vlada. Pozivam sve da budu oprezni, video sam navijače koji se ponašaju kao da se ništa ne dešava. Nadam se da se neće ništa loše dogoditi".

U sredu se pojavila informacija da su dva člana tima iz Hasa i jedan član tima Meklarena stavljena u izolaciju i čekaju rezultate testova na koronavirus.

Sezona u Formuli 1 počinje u petak prvim treninzima na stazi Albert park pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Australije.

Kao i do sada, sve treninge i trke moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

VN Monaka "na čekanju"

Organizatori trke za Veliku nagradu Monaka prate situaciju u vezi sa koronavirusom i prema daljim dešavanjima će odlučiti da li će ona biti vožena.

Kako se navodi u saopštenju, trka se priprema i privode se poslednje pripreme kraju, ali postoji i detaljan plan obezbeđivanja trke i sprovođenja mera zaštite od koronavirusa.

Organizatori trke su kontaktirali sve nadležne organe u Monaku i u dogovoru sa njima će odlučiti o tome da li će se trka voziti ili ne.

Trka je prema prvobitnom planu na programu od 8. do 10. maja, a u saopštenju se navodi i to da su organizatori spremni da preduzmu sve što se od njih zahteva, kako u slučaju da se trka održi pod posebnim uslovima, tako i ukoliko se odluči da se trka u potpunosti otkaže.

Izvor: Sportklub.rs

BBC: Odlaže se početak sezone F1

Trka za Veliku nagradu Australije u šampionatu Formule 1, za koju je bilo predviđeno da se vozi ovog vikenda, biće odložena, potvrdili su za BBC izvori bliski tom takmičenju.

Nova sezona Formule 1 trebalo je da počne u petak prvim treninzima na stazi Albert park pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Australije.

U ponedeljak su organizatori objavili da će se trkački vikend odvijati po planu, a lekarsko osoblje je poručilo da trka ne predstavlja rizik po bezbednost i javno zdravlje.

Ipak, situacija sa širenjem koronavirisa se zakomplikovala, pa je dan uoči prvih treninga odlučeno da se Velika nagrada Australije odlaže.

Ipak, neki drugi svetski mediji, među kojima je i Skaj Sport, navode da će sezona početi prema prvobitnom planu, ovog vikenda.

Organizatori će uskoro detaljnije izvestiti o tome kada bi trebalo da počne sezona i pod kojim uslovima.

Zvanična informacija očekuje se u petak u prepodnevnim časovima, odnosno oko ponoći po našem vremenu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 288Komentari