home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Moto GP vesti

26 Mar 2020 - 20:30 Sport Link
Lorenco

Lorenco: Motori? Umoran sam, više mi je do žurki

Kako prenosi Sport Klub, Horhe Lorenco se trenutno nalazi u Dubaiju u jednom hotelu, a karantin je iskoristio da razgovara sa meksičkim jutjuberom Žukom uživo na Instagramu.

Posle odlaska iz Jamahe, neuspele dve sezone na Dukatiju i košmara na Hondi, Horhe Lorenco je rešio da završi karijeru. Vozač sa Balearskih ostrva je sada test vozač Jamahe, a kako je davao izjave da je to najbolji motor za njega, neki su nagovestili da bi Horhe mogao ponovo da bude u garaži i da se trka stalno. Ipak direktno od njega smo sada čuli da mu nije do toga.

"Motocikli? Umoran sam. Više me zanimaju putovanja i žurke", rekao je Horhe Lorenco koji je govorio o svojim počecima i uspesima.

"Ne postaješ svetski šampion naprasno. To je kao kada ideš u teretanu. Malo po malo moraš da smanjiš stomak i onda radiš na mišićima", poručio je nekadašnji šampion sveta.

U istom razgovoru je sa nešto dužim razmišljanjem odgovorio na pitanje kako bi sebe opisao.

"Trenutno nisam vozač, sada sam istraživač, pokušavam da otkrijem druga polja života. Nije da sam baš avanturista, volim da je sve bezbedno i da znam da ću imati dobro vreme i da će mi biti komforno".

Izvor: Sportklub.rs

Odložena i trka u Heresu

Najbolji motociklisti sveta je trebalo da budu na stazi "Anhel Nijeto" 3. maja i da se tog dana bore za trofeje i bodove. Ipak trke neće biti zbog pandemije virusa COVID-19.

Velika nagrada Španije se ove sezone neće voziti u planiranom terminu od 1. do 3. maja zbog virusa korona. Dorna i Svetska motociklistička federacija su objavili da će trka biti pomerena i da će se na stazi "Anhel Nijeto" voziti u nekom drugom terminu.

Ove sezone je do sada jedino otkazana trka u Kataru koju jedino nisu vozili vozači najjače kategorije. Trke u Argentini i Sjedinjenim Državama već imaju nove termine u novembru, dok je Velika nagrada Tajlanda smeštena u oktobru.

Kako stvari trenutno stoje sezona bi mogla da se, za neke nastavi a da za MotoGP kategodiju počne 17. maja u Le Manu, ali je i to verovatno podložno promenama zbog virusa korona.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 549Komentari