home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Eklston

Kako prenosi Sport Klub, Berni Eklston kaže da bi, da se on pita, u potpunisti otkazao sezonu 2020 u Formuli 1.

Ljubitelji Formule 1 veoma dobro znaju šta se dešavalo uoči trke koja je trabalo da otvori sezonu. Znamo i da je trka za Veliku nagradu Australije zatim otkazana. Odložene su trke u Kini, Bahreinu i Vijentnamu.

Zatim je stigla vest o odlaganju trka u Holandiji, Španiji i Monaku samo da bi se ispostavilo da nam Formula 1 nije dala pravu informaciju i da Velika nagrada Monaka nije odložena nego otkazana. Usledilo je zatim i odlaganje trke u Azerbejdžanu. Sada se čeka vest da li će sezona početi 14. juna u Kanadi.

U ekskluzivnom intervjuu za Rojters, Berni Eklston rekao je da u ovom trenutku ne bi ni pokušavao da uradi bilo šta:

"Šta bih radio? Mislim da bih do ovog trenutka završio bilo kakve priče o tome da će biti bilo kakvih trka ove sezone. To je jedina stvar koju bih mogao da uradim za sigurnost svih i ne bih dao nikome nikakve argumente za smešne priče", rekao je Eklston.

Upitan da prokomentariše Kerijevu ideju o kalendaru sa 15 do 18 trka, Eklston je rekao:

"Bio bih veoma, veoma iznenađen ako bi uspeli to da izvedu. Nadam se da će moći, zaista. Mogli bi nekoliko trka sledeće godine da voze kao deo ove sezone. Problem je gde voziti te trke, gde timovi mogu da idu i gde promotori žele da imaju trke. Lako je smišljati kalendar kada nemaš ništa drugo da radiš, druga je stvar navesti promotore da žele te trke."

Izvor: Sportklub.rs

Abitebul: Ne možemo večno da se krijemo bez rezultata

Izvršni direktor Renoovog F1 tima, Siril Abitebul je izrazio čuđenje u vezi sa učestalim pitanjima na temu mogućeg odlaska njegovog tima iz najbržeg karavana.

„Svih deset timova je u teškoj situaciji, ali je ime Renoa očigledno najprivlačnije za takva pitanja. Čini se da mi nešto češće od drugih odgovaramo na tu temu. Ne znam zašto, ali je tako”, rekao je Abitebul i nastavio:

„U Formuli 1 smo već 42 godine. I priznajem, nedostajalo nam je konstantnosti, dolazilo je i do promena u rukovodstvu tima. Ali, takva je stvarnost. U naše dve baze imamo 1,200 zaposlenih, koji nisu radili stvari vezane samo za ovu, već i za narednu takmičarsku sezonu. Automobilska industrija ima problema. A da li imamo mnogo većih problema od Dajmlera? Nisam siguran. Samo što će vaša pitanja biti manja, ako postanemo bolji na stazama”.

„Na kraju, ne možemo se večno kriti iza nedostatka rezultata. Očekivanja treba da budu realistična i razumna. No, nećemo moći da pronađemo izgovore ako nas i do 2022. godine ne bude na podijumima. Nismo planirali da dominiramo u karavanu, ali je objektivno postavljena borba za podijum”, rekao je Abitebul.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 234Komentari