home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Formula 1

Kako prenosi Sport Klub, zbog pandemije virusa COVID-19 otkazano je nekoliko trka u aktuelnom šampionatu Formule 1 pa je moguće da će aktuelna sezona biti produžena i u 2021. godini.

Nedavno je šef Ferarija Matija Binoto otkrio da se razmatra da sezona Formule 1 bude završena u januaru, kao i da je moguće da će biti nekih Velikih nagrada koje će imati samo dva dana. Sada dolaze informacije da bi aktuelna sezona Formule 1 mogla da se vozi sve do februara 2021. godine.

To bi značilo da neće biti testiranja pred novu sezonu, a timovi će tako morati da se dogovore da istu šasiju koriste i naredne godine. To će najveći problem biti Meredesu koju svoju novu pogonsku jedinicu u svoj bolid.

"Kraj sezone će biti iza originalnog kraja 29. novembra i trenutni kalendar će biti bitno durgačiji u odnosu na originalni", rekao je prvi čovek Formule 1 Čejs Keri.

Sezona bi po trenutnom planu mogla da počne 14. juna u Kanadi jer su sve ostale trke pre te ili otkazane ili odložene. Još je veći problem što većina fabrika trenutno ne radi zbog koronavirusa pa se očekuje da se najpre inženjeri i radnici vrate na posao i da dve nedelje posle toga može sezona konačno da počne.

Ako se sezona zaista produži to bi bitno ograničilo vreme za fabrike i timove da razvijaju bolide i agregate pred sezonu 2021 koja je trebalo da bude ključna u Formuli 1. Bila bi to sezona sa novim pravilima koja bi ujednačila takmičenje što je i cilj Liberti medije od kada je kupila najbrži cirkus na svetu. Trebalo je i da bolidi drugačije izgledaju što će izgleda morati da bude odloženo za 2022. godinu.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Getty Imagesčitanja : 384Komentari