home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lens Strol

Kako prenosi Sport Klub, Rejsing Point i Vilijams poslali su određeni broj radnika na prinudni odmor i smanjili su vozačima plate.

Rejsing Point i Vilijams odlučili su se na potez sličan onome koj je prošle nedelje napravio Meklaren.

U saopštenju Vilijamsa navodi se da je "određeni broj zaposlenih" poslat na odmor do kraja maja "kao deo mera smanjenja troškova".

Vozačima Džordžu Raselu i Nikolasu Latifiju, kao i svima u upravi, plate su od 1. aprila smanjene za 20 odsto.

Vilijams je naveo da je ova odluka bila teška, ali neophodna kako bi se posle krize svi vratili na svoje poslove.

Iz Rejsing Pointa su poručili da su neki od njihovih zaposlenih na privremenom odmoru i da su vozači Serhio Perez i Lens Strol dobrovoljno pristali na smanjenje plata. Nije bilo objavljivanja bilo kakvih procenata ili bilo čega sličnog na šta se odlučio Vilijams.

Izvor: Sportklub.rs

Milion besplatnih obroka za medicinske radnike

Nekadašnji prvi čovek Meklarena Ron Denis organizovao je dostavu milion besplatnih obroka za medicinske radnike u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ron Denis rekao je da je njegova fondacija obezbedila 1.5 miliona funti i da je udružila snage sa velikim brojem kompanija kako bi dostavljala 1.000 besplatnih obroka dnevno medicinskim radnicima. I tako sto dana.

"Želeo sam veliko rešenje za veliki problem. Napravili smo veliki posao i mislim da je to samo odraz onoga što ja jesam, kada kažem da ću nešto uraditi, ja to i uradim", rekao je Denis koji je na ideju došao nakon razgovora sa svojom decom.

"Razmišljali smo kako mi kao humanitarna organizacija možemo da pomognemo u ovoj situaciji. Znali smo da ne možemo da pomognemo medicinskom opremom i dosetili smo se da ljudima koji su u bolnicama bar malo možemo da ublažimo stres dobrim i kvalitetnim obrokom. Nikada nisam sumnjala u oca, znala sam da je dorastao ovom izazovu", rekla je Denisova kćerka doktor Šarlot Hol.

Denis je ispričao kako je pozvao razne ljude da pomognu, ali je praktično sve rešeno kada je Tesko stao iza projekta. Objasnio je da je ideja da se podeli 1.000 obroka dnevno i da svi znaju da je izazov veliki, ali da se nadaju da će supeti.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 193Komentari