home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

MotoGP vesti

3 Jun 2020 - 18:22 Sport Link
Espeleta

Espeleta: Kalendar MotoGP trka naredne sedmice

Kako prenosi Sport Klub, MotoGP bi ove sezone mogao da održi 16 trka, a bar 12 ili 13 bi se vozilo u Evropi.

U svetskom šampionatu u motociklizmu su vožene samo dve trke u Kataru na početku sezone. Zbog pandemije koronavirusa se nije vozilo u MotoGP kategoriji na stazi "Losail", a Moto2 i Moto3 kategorije su započele sezonu.

Niz trka u MotoGP šampionatu je otkazan, radi se o trkama u Asenu, Zahsenringu, Finskoj, Silverstonu, Motegiju i Ostrvu Filip.

"Nadamo se da ćemo predstaviti kalendar naredne sedmice. Ako sve prođe kako treba počinjemo 19. jula u Heresu. Poslednja runda će biti početkom novembra i to će biti 12 ili 13 rundi. Biće evropskih trka, a o ostalima ćemo tek odlučivati", rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

"Ima mnogo trka, četiri neevropske koje još nisu otkazane: Tajland, Malezija, Amerika i Argentina i za njih tražimo odobrenje i imamo rok do kraja jula. Tada ćemo znati da li možemo da računamo na njih ili ćemo ih otkazati. Kalendar će imati najviše 16 rundi", dodao je Espeleta.

U Evropi će se voziti u Heresu, Brnu, Špilbergu, Aragonu, Mizanu, valensiji i Barseloni i/ili Le Manu.

Izvor: Sportklub.rs

Piro ljut na Hondu što neće voziti, "Neprikladne reči"

U 2020. godini neće biti vozača koji će sa specijalnim pozivnicama biti na Velikim nagradama. To znači da test vozači u MotoGP ekipama neće zabeležiti nijednu trku, neće imati priliku za poene te je to dosta razočaralo dugogodišnjeg čoveka Dukatija Mikelea Pira.

Ovaj Italijan je redovno dobijao priliku pred domaćim navijačima u Muđelu i obično je tu bila još neka trka na kojoj je nastupao. Ipak u 2020. godini nema vozača sa specijalnom pozivnicom zbog smanjivanja troškova usled pandemije koronavirusa.

"Veoma sam razočaran. Odluka takve veličine toliko doneta uanpred nije u redu. Ne znam da li je to način da neko bude kažnjen zbog nečega ali mislim da nije fer. Mogu da razumem da se to odluči mesec pre sezone ali ne znamo kada šampionat počinje i koliko trka će biti. Možda Honda hoće da Lorenco plati zbog toga što je prešao u Jamahu, ali ja nisam Horhe koji je zaradio mnogo novca i može da sedi kod kuće. Mislim da i dalje mogu mnogo toga da dam MotoGP", rekao je test vozač Dukatija Mikele Piro čime je ispalio otrovne strelice ka Hondi.

"Pirovi komentari su prava šteta i prilično su neprikladni. Ne razumem odakle to. Honda kao i svi koji učestvuju u MotoGP rade veoma naporno kako bi shvatili kako izvesti uopšte ovu sezonu. Imali smo mnogo sastanaka. Uvek smo radili na budućnosti, na tehničkoj evoluiciji, i nije lako privići se. Zato boli kada neko iz fabričkog tima ima takve komentare u teškoj i kritičnoj situaciji za sve. Verujem da Piro treba da zna da Honda poštuje Lorenca. Završili smo sa njim sa poštovanjem i želimo mu najbolje u budućnosti", rekao je šef Honde Alberto Puđ.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 237Komentari