home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

3 Jun 2020 - 16:47 Sport Link
Hamilton

Novo Hamiltonovo saopštenje, oglasila se i Formula 1

Kako prenosi Sport Klub, Luis Hamilton rekao je da je prethodnih dana "potpuno savladan besom" zbog svega što se dešava u SAD nakon ubistva Džordža Flojda.

Luis Hamilton oglasio se drugi put ove nedelje u vezi sa situacijom u SAD.

Džordž Flojd nenaoružani afroamerikanac ubijen je 25. maja od strane policajca. Od tada besne protesti i sukobi građana i policije širom zemlje.

"Ova protekla nedelja bila je veoma mračna. Ne uspevam da obuzdam emocije. Osećam toliko mnogo besa, tuge i neverice", rekao je Hamilton.

Hamilton je u nedelju objavio veoma jasnu poruku svojim kolegama u Formuli 1 i naveo da nije u redu da "neke od najvećih sportskih zvezda ostaju neme na neprevdu".

Nakon toga su se mnogi od njih oglasili na društvenim mrežema.

U utorak se Hamilton ponovo oglasio novom izjavom u kojoj je naveo da je "u potpunosti ophrvan besom zbog neverovatne nebrige za živote drugih ljudi".

"Neprevada sa kojom se suočavaju naša braća i sestre širom sveta iznova i iznova je odvratno i mora da prestane. I dok su mnogi iznenađeni onim što se dešava, nama to nije nikakvo iznenađenje. Oni koji su crni, braon ili između, viđaju to svakog dana, a ne bi smeli da osećaju krivicu zato što su rođeni, ne bi smeli da se osećaju kao da negde ne pripadaju ili da strahuju za svoj život zbog boje svoje kože. Samo kada dođe do nekih nereda, samo tada se podiže glas i samo tada se govori da nešto mora da se uradi. Ali tada je kasno i ne može mnogo toga da se uradi", poručio je prvi tamnoputi vozač u Formuli 1.

"Nažalost, Amerika nije jedino mesto na svetu gde rasizam postoji i Amerikanci nisu jedini koji kao ljudi podbacuju u svakodnevnom naporu da se zauzmu za ono što je ispravno. Molim vas, nemojte da sedite i ćutite, nije važno koje vam je boje koža", dodao je Hamilton.

Malo nakon toga, Formula 1 objavila je svoje prvo kratko saopštenje na ovu temu:

"Uz tebe smo i uz sve ljude koji se suočavaju sa rasizmom. To je zlo na koje nijedan sport i nijedno društvo nisu imuni. Samo zajedno možemo da ga pobedimo. Zajedno smo jači", poručili su iz Formule 1.

Izvor: Sportklub.rs

F1: Ako je vozač pozitivan na virus, uskočiće zamena

Prvi čovek Formule 1 Čejs Keri je rekao da ukoliko neki vozač Formule 1 bude pozitivan rezerva može da uskoči umesto njega. Poručio je da otkazivanja trka zbog pozitivnih slučajeva neće biti.

Kao što je i očekivano sezona Formule 1 će se nastaviti u Austriji 5. jula. Objavljen je kalendar za još nekoliko trka i poznato je gde će se tačno i kada voziti do sredine septembra.

Početak sezone je trebalo da bude 15. marta u Australiji, ali je tada jedan član Meklarena bio pozitivan i zato je čitav vikend otkazan. Ukoliko bude pozitivnih na predstojećim trkama, vikend neće biti otkazan.

"Ako neko bude imao koronavirus to neće dovesti do otkazivanja trke. Ohrabrićemo timove da imaju procedure kako bi neko ko ima virus bio stavljen u karantin, i moći ćemo da ih stavimo u hotel i moći ćemo da imamo zamenu. Ako neki tim ne može da se trka to neće otkazati događaj. Imaćemo proceduru po kojoj ako nađemo infekciju kod nekog to neće voditi otkazivanju. Ako vozač bude inficiran, rezerva će uskočiti", rekao je prvi čovek Formule 1 Čejs Keri.

Inače svi timovi u šampionatu imaju test vozače ili rezervne vozače. Poslednji put kada je jedna rezerva uskočila u bolid stalnog člana tima je bilo 2016. godine. Tada je Pol Di Resta vozio umesto Felipea Mase u Mađarskoj za ekipu Vilijamsa.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 367Komentari