home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

29 Jun 2020 - 16:14 Sport Link
Mercedes F1

Mercedes protiv rasizma: 'Srebrna strela' postala crna

Kako prenosi Sport Klub, Mercedes je u ponedeljak predstavio novi dizajn bolida za predstojeću sezonu. Vozilo će, umesto prepoznatljive sive boje, biti crno. Kako poručuju iz Mercedesa, to je njihov način borbe protiv rasizma.

'Srebrne stele' imaće potpuno crnu bazu, čime će pružiti podršku borbi protiv rasizma i svih oblika diskriminacije.

"Kada šampionat Formule 1 počne trkom u Austriji, dogodiće se to u svetu koji se značajno promenio od početka marta, kada su svi timovi poslednji put bili na okupu u Australiji.

U poslednjih pet nedelja pokret 'Životi crnaca su važni' pokazao je da je potrebno da uvedemo nove mere i pokrenemo akcije u borbi protiv rasizma i svih oblika diskriminacije.

Za 2020. godinu odlučili smo da se trkamo u potpuno crnim bolidima kako bismo poslali jasnu poruku da se protivimo rasizmu i svim oblicima diskriminacije. Poruka 'Okončajmo rasizam' nalaziće se na oba vozila", navodi se u saopštenju.

Sezona u Formuli 1 počinje predstojećeg vikenda u Austriji. Kompletnu akciju moći ćete da pratite na Sport Klubu.

Izvor: Sportklub.rs

Muđelo u kalendaru Formule, Portugalci u niskom startu

Formula 1 u ovom trenutku ima samo osam potvrđenih evropskih trka, a želja je da se u „korona” sezoni održi bar 15 Gran prijeva.

Poslednje informacije koje stižu, kažu da bi Muđelo i Portimao mogli da budu ubačeni u kalendar takmičenja i to pre početka sezone, koja je na programu narednog vikenda u Austriji.

Po pisanju „Korijere delo Sporta”, trka u Muđelu mogla bi da se organizuje 13. septembra, i to kao Velika nagrada Toskane.

Portimao i staza Algarve su u pregovorima i sve su prilike da će Portugalci ipak na kraju dobiti svoje mesto u kalendaru.

Do ovog trenutka, zbog panedemije koronavirusa otkazane su trke u Australiji, Azerbejdžanu, Monaku, Holandiji, Singapuru, Francuskoj, Japanu, dok su one u Bahreinu, Vijetnamu, Kanadi i Kini odložene.

Od poslednje četiri, najrealnije je da se vozi Bahrein i Kina, te da će Arapi održati možda i dve trke, u različitim konfiguracijama na stazi „Sahir”.

Od trka, koje su na programu u drugoj polovini originalnog kalendara, ozbiljno su ugrožene one u Brazilu, Meksiku, Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama, zbog teških situacija sa pandemijom Kovid-19 i ozbiljnih ograničenja u tim državama. Pista u Meksiku je čak pretvorena i u bolnicu na otvorenom.

Cilj „Liberti medija” je održavanje najmanje 15 startova u novoj sezoni, što znači da će pored Muđela i još tri trke na Istoku (dve u Bahreinu i jedna u Kini), čelnici Formule 1 morati da pronađu mogućnost za održavanjem još tri Gran prija. Zato je u razmatranju vikend u Algarveu, u Portugalu.

Abu Dabi će biti domaćin velikog finala, sredinom decembra.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 384Komentari