home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moto GP

Moto GP trke u Argentini, Tajlandu i Maleziji definitivno su otkazane, a voziće se još jedna trka u Evropi, navodi se u saopštenju kompanije Dorna Sports.

Ta trka biće na programu od 20. do 22. novembra i predstavljaće kraj sezone, a tačni detaljni o domaćinu biće objavljeni 10. avgusta.

Istovremeno, postignut je dogovot da trka u Tajlandu ostane u kalendaru Moto GP sve do 2026. godine, pošto je procenjeno da je Burinam u prethodne dve godine bio jako uspešan.

Takođe, iz Dorne su već počeli razgovore sa promoterima trka u Argentini i Maleziji u vezi sa terminima za 2021. godinu.

“Strast u Termas de Rio Hondo, Buriramu i Sepangu je neverovatna, to je sjajna atmosfera koja treba našem sportu i veoma smo tužni što te trke moraju da budu otkazane ove godine“, rekao je izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta.

Izvor: Sportklub.rs

KTM pušta u prodaju dva prototipa

Austrijski predstavnik u Moto GP šampionatu KTM odlučio je da pusti u prodaju dva trkačka motocikla, što je važan korak za jednog od najmlađih timova u šampionatu.

Iako postoji samo četiri godine KTM se odlučio na ovaj korak. Prototipi koji se prodaju su KTM RC16s iz 2019. u kojoj je osvojen jubilarni 100. bod u Svetskom šampionatu, kada je Pol Espargaro završio osmi u Mizanu na stazi Marko Simončeli. Ovo nisu serijski motocikli, a cena jednog je prava sitnica - 288.000 evra.

U cenu su uračunati i puna oprema Pola Espargara, njegova potpisana kaciga, VIP propusnica za svaki Moto GP događaj 2021. kao i poseta Red Bul Energy centru uz sve pogodnosti.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 654Komentari