home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Milovanović - Golić

Drugo ovosezonsko takmičenje 4. Mionica reli koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu i šampionat Srbije pripalo je posadi Lazar Milovanović – Dejan Golić više nego zasluženo.

Posle devet brzinskih ispita na pet lokacija ekipa iz Užica bila je za 15.6 sekundi brža od drugoplasirane posade Nikola Jović – Sanja Novaković. Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Dejan Pejić – Dušan Đoković, čije vreme tek dolazi.

Posle tehničkog prijema i verifikacije koji su odrađeni u petak 31. jula pravo nastupa ostvarilo je 19 od ukupno 25 prijavljenih posada. U subotu 1. avgusta tačno u 9.12 minuta startovao je prvi brzinski ispit Mioni 1 i od toga trenutka krenula je bespoštedna borba između posada L. Milovanović – D. Golić i N. Jović – S. Novaković. Milovanović je Mioni 1 dobio za 01.5 sekundi. Rajković 1 pripao je Joviću za 05.9 sekundi. Milovanović uzvraća na brzincu Mioni 2 za dve sekunde, da bi na Rajkoviću 2 bio brži 4.5 sekundi. Brzinski ispit Rajković extra takođe je pripao Milovanoviću za 8.3 sekundi.

Posle pauze za redovni servis takmičari kreću na dve nove lokacije i Jović na brzincu Markova crkva 1 beleži bolje vreme za osam desetih delova sekunde. Milovanović uzvraća na brzinskom ispitu Brežđe 1 sa 5. 4 sekunde. Jović je opet bio brži na brzincu Markova crkva 2 za 1.8 sekundi što nije bilo dovljno da nadokandi već vremenski zaostatak. Brežđe 2 je odrađen rutinski i još jednom valja naglasiti da su Milovanović i Jović 4. Mionica reli učinili uzbudljivim i na trenutke neizvesnim za gledanje ljubiteljima kraljevske discipline auto sporta.

Generalni plasaman

1. L. Milovanović – D. Golić. 2. N. Jović – S. Novaković, 3. D. Pejić – D. Đoković, 4. T. Nikitović – M. Milanović, 5. A. Todorović – M. Savić, 6. G. Nešić – L. Kotorčević, 7. G. Rabasović – M. Janić, 8. D. Mitrović – U. Lukić, 9. A. Korčula – M. Đukić, 10. A. Ančić – D. Sekulić

Izvor: Plumrace.comčitanja : 859Komentari