home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
DTM Asen

Ako se planovi ostvare, DTM trke na Asenu biće prve kojima će u ovoj sezoni moći da prisustvuje i pubilika.

Holandska runda šampionata biće po redu četvrta u 2020. i predviđena je za termin od 4. do 6. septembra. Na tribine čuvene piste bi tokom oba takmičarska dana (subota, nedelja) trebalo da bude pušteno po 10.000 gledalaca. Ulaznice su već puštene u prodaju, po sniženoj ceni od 49 evra za dan.

“To je sjajna vest za nas i za sve DTM obožavaoce, Jedva čekamo da im poželimo dobrodošlicu na stazi”, izjavio je šef šampionata Gerhard Berger. “Sezonu smo dobro započeli na Spa-Frankoršampu i zadovoljni smo TV rejtinzima i brojem gledalaca na onlajn platformama. Međutim, uzbuđeni gledaoci na tribinama deo su trke, ne samo na Asenu, već nadam se i na daljim DTM rundama u 2020.”

Asen je prošle godine prvi put ugostio DTM, ali je premijera toliko uspešna, da je serija na ovoj stazi od 4,542 kilometra pronašla svoj novi dom u Holandiji. U 2019. trke su osvajali Marko Vitman za BMW i Majk Rokenfeler za Audi. Tradicionalni duel između Audija i BMW-a nije jedini program na Asenu, već uz DTM nastupaju još četiri prateće serije, među njima i Mazda MX5 kup i klasični turing automobili.

U skladu sa higijenskim i bezbednosnim merama, i kako bi se održala minimalna distanca od 1,5 metra, broj sedišta na tribinama je ograničen. Predviđene su strogo odvojene zone koje će gledaocima biti dodeljivane u zavisnosti od toga da li su na stazu došli javnim prevozom ili sopstvenim vozilom. Za razliku od uobičajene DTM prakse u normalnim vremenima, navijačima ni na Asenu neće biti omogućen pristup padoku.

Promoter holandske DTM runde Li van Dam objasnio je: “Kao organizatori trke, izradili smo protivpandemijski plan u saradnji s našim partnerima. Velika je prednost što TT staza Asen nudi obilje prostora. Imamo najdužu tribinu u Evropi, na kojoj možemo da ugostimo 10.000 navijača dnevno, a da održimo minimalnu distancu od 1,5 metra. Takođe, imamo parking za svaku tribinu, direktan pristup svakom sektoru i dodeljenim sedištima.”

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 234Komentari