home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Senna

Kako prenosi Sport Klub, jedna kontroverzna studija koju je napravila Formula 1 u saradnji sa Amazon veb servisom kaže da je legendarni Ajrton Sena najbrži vozač u istoriji sporta.

Softver je koristio algoritme iz svih kvalifikacija od 1983. godine, a sa druge strane je uklanjao relativne performanse automobila iz ove jednačine. Dao je reuzltat da je najbrži ikada Ajrton Sena i da je on za 114 hiljaditinke brži od sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela Šumahera.

Luis Hamilton je bio sporoji od Sene za 275 hiljaditinki, a odmah iza aktuelnog šampiona je mladi Maks Ferstapen.

U prvih deset su i Fernando Alonso, Niko Rozberg, Šarl Lekler, Hajki Kovalainen, Jarno Truli i tek je deseti Sebastijan Fetel.

Postoje neki kontroverzni detalji pa tako nema u prvih deset Alana Prosta, Nelsona Pikea, Najdžela Mensela, Mike Hakinena i Kimija Raikonena. Takođe Fetel je tek deseti na ovoj listi, a ima 52 pol pozicije u karijeri po čemu je četvrti u istoriji sporta.

"Probali smo da nađemo podatak ko je najbrži vozač. Onaj koji je pokazao svoju brzinu u jednom krugu i to nije zavisilo od njegovih trkačkih rezultata", rekao je direktor Formule 1 Ros Bron.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: arhiva



čitanja : 556



Komentari