home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Tipo TCR

Uprkos prethodnim najavama, takmičarski debi modela “fijat tipo TCR” neće se dogoditi na rundi italijanskog TCR šampionata na Valelungi, već sedam dana kasnije, na trkačkom vikendu TCR Evropa u Monci.

Auto će u kontinentalnoj seriji nastupiti s privremenom homologacijom i neće moći da osvaja bodove. U Monci će ga voziti Luka Rangoni, bivši F3 šampion Italije, koji je ranije učestvovao u razvoju TCR “subarua” italijanskog tima Top ran motorsport i sporadično se s njim trkao.

“Fijat tipo TCR” stvorila je i razvila ekipa Teknodom sport, koja na njemu radi od 2018. godine i koja ga i prijavljuje za takmičenje. Automobilu su određeni sledeći parametri Balansa performansi: minimalna težina od 1.265 kg, klirens od 80 mm i snaga motora na nivou od 100%.

Šef ekipe Domicijano Đakon objasnio je zašto je “tipov” debi pomeren za još nedelju dana.

“Imali smo priliku da ovog vikenda učestvujemo na vikendu TCR Italija u Monci, ali s ciljem da naš program bude internacionalno vidljiviji, odlučili smo da ga prijavimo za TCR Evropa u Monci.”

“Naš auto neće imati pravo da osvaja bodove, ali će biti suprotstavljen moćnijoj konkurenciji. Zahvaljujemo WSC grupi i promoteru TCR Evropa na podršci u ovom učešću. Ono predstavlja planirani korak u tehničkom razvoju automobila i pomoći će nam da identifikujemo područja na kojima moramo da radimo.”

“Jedva čekamo da vidimo kako će se “tipo” u ovoj ranoj fazi svog razvoja pokazati u poređenju s vrhunskim automobilima u TCR Evropa.”

Osnivač i promoter TCR koncepta, Marčelo Loti, izjavio je da je njegova WSC grupa već registrovala interesovanje timova i promotera različitih TCR šampionata za debitantski nastup “tipa TCR”.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 276Komentari