home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nascar GP na Grobniku

Minulog vikenda je na poznatu hrvatsku stazu Grobnik, kod Rijeke, stigao evropski Naskar. Pompezno je najavljen u medijima a i s razlogom jer je to bio debi popularne serije jakih automobila, u Hrvatskoj.

Naskar u Americi privlači zaista veliki broj publike a ovalne trkačke staze okupljaju mnoštvo navijača……Ove godine se Naskar vozio i na Valelungi i na Zolderu, jednima se dopao a drugi su ga ocenili kao dosadnu reviju sportskih vozila….

Nascar GP na Grobniku - Niko Pulić

Evo kako je „Slobodna Dalmacija“ pisala o nedeljnoj trci….

„Na Grobniku je završena automobilistička utrka NASCAR GP. U kategoriji profesionalnih vozača pobijedio je Izraelac Alon Day. Od 20 vozača, četvorica nisu završila utrku. Među njima i naš Niko Pulić, piše hrt.hr.

Brzinom i do 240 kilometara na sat, grobničkom pistom vozilo se 17 krugova. Naš predstavnik Niko Pulić imao je nezgodu u desetom krugu, a prvi je na cilj stigao Izraelac.

– Staza je vrlo dobra. Sretan sam što sam pobijedio u utrci, koja se ovdje održava prvi put u povijesti. Ekipa je odlična, vožnja je protekla savršeno. Veselim se idućoj utrci, izjavio je pobjednik Alon Day.

Hrvatska pregovara s NASCAR-om Europe da se utrka na Grobniku održi i iduće godine.“

Bilo kako bilo, Naskar je izazvao pažnju. Automobilski sport u Hrvatskoj ide reklo bi se dobrim putem. Imaju sjajnu  medjunarodnu brdsku trku na Buzetu, imaju odličnu trkačku stazu za automobile i motocikle i dobili su mogućnost za organizaciju jedne priredbe u mega popularnom šampionatu sveta u reliju – fantastičnom WRC-u 2021. Sportski radnici Hrvatske očito rade naporno i imaju viziju. Verovatno je ima i jedan od najuspešnijih hrvatskih asova, 57. godišnji Dubrovčanin Niko Pulić, koji je eto vozio i Naskar na Grobniku. U subotu je bio 14. a u nedelju nije završio takmičenje. Ipak, ostaće zapisano da je prvi sa ovih prostora bio za Naskar volanom…..i to je uspeh!

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 288Komentari