home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

18 Nov 2020 - 00:20 Sport Link
Safety Car

Saradnja: 'Safety car' briga Aston Martina i Mercedesa

Aston Martin bi od naredne godine mogao zajedno sa Mercedesom da bude zadužen za sigurnosna vozila na trkama Formule 1, prenosi Motosport.com.

Kako podseća Sport Klub, Mercedes je od 1996. imao ekskluzivno pravo da obezbedi sigurnosna vozila za trke u najbržem karavanu sveta.

Iako je do sada nemački proizvođač automobila bio posvećen ovom poslu, u toku su razgovori o revidiranju ugovora za 2021. godinu. Konačna odluka nije doneta, ali inostrani mediji prenose informaciju da ostoji velika verovatnoća da Mercedes više neće biti jedini 'dobavljač'.

Iako će Mercedes i dalje imati glavnu ulogu, moguće je da će za sigurnosno vozilo u budućnosti biti zadužen i Aston Martin.

Dva proizvođača bi ravnopravno podelila učešće tokom sezone, a navodi se da je ovakva promena nastupila kako bi se finansijski teret podelio između dve kompanije.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

"Hamiltonov ugovor? Tek je osvojio titulu, sačekaćemo"

Prvi čovek Mercedesovog tima Toto Volf najavio je da će za nekoliko dana početi pregovore sa Luisom Hamiltonom o novom ugovoru.

Britanac je u nedelju osvojio sedmu titulu šampiona u Formulu 1, čime se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

Ovih dana trebalo bi da počne pregovore sa Mercedesom o nastavku saradnje, pošto mu ugovor ističe na kraju sezone.

"Tek je osvojio titulu, ne možemo odmah da pričamo o ugovoru. Moramo da ispoštujemo to što je uradio. Sačekaćemo nekoliko dana i onda ćemo razgovarati", rekao je Volf.

"Naš odnos nije striktno poslovni, već prijateljski. Ipak, kada su pregovori u toku, ne uživamo kao ostalih dana. Najbolji dogovor je onaj kada su obe strane potpuno zadovoljne".

Podsećamo, Mercedes je ranije obezbedio titulu u konkurenciji konstruktora.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Abu Dabija 29. novembra, uz prenose na Sport Klubu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 249Komentari