home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa tim

Antonio Đovinaci počeće svoju treću sezonu u Formuli 1. Klupski drug u ekipi Alfa Romeo biće mu kao i u prethodne dve Kimi Raikonen, šampion iz 2007. godine.

„Sa Kimijem pored mene spreman sa da napravim novi korak u svojoj karijeri. Već sam u nekoliko navrata istakao da je on i sada jedan od najboljih vozača. I dalje me oduševljava način na koji se sprema za trku“, kaže Đovinaci.

U prošloj sezoni i Raikonen i Đovinaci su osvojili po četiri boda, ppdseća Sport Klub.

„Sve je proces učenja. U prvoj godini sam bio skoro stopostotno fokusiran na to šta Kimi radi. I to sam pratio. Već u prošloj sezoni sam počeo više da se oslanjam na ono što ja želim. Sada znam šta treba da radim na različitim stazama i u različitim uslovima. Zadovoljan sam onim što sam do sada postigao i u novu sezonu ulazim sa puno samopouzdanja“, rekao je 27-godišnji Italijan.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Alfa Romeo

Lorens Strol: Aston Martin je tamo gde treba da bude

U narednoj sezoni više neće postojati ekipa Rejsing Pointa u Formuli 1. Ona menja ime i biće pogurana snažnim brendom Aston Martina. Prvi čovek ovog proizvođača smatra da je Aston Martin tamo gde i treba da bude.

U 2021. godini bolide ove ekipe će voziti Sebastijan Fetel i Lorensov sin Lens Strol. Podloga za narednu sezonu je izuzetno jaka s obzirom na to da je Rejsing Point minule bio veoma dobar i stigao je čak i do trijumfa kada je Serhio Peres osvojio trku za Veliku nagradu Sahira.

„Veoma je uzbudljivo što će Aston Martin opet biti u Formuli 1. Formula 1 je moćna platforma koja će igrati glavnu ulogu u strategiji Aston Martina jer mi želimo da guramo kompaniju napred. Ovo je globalni sport sa velikom publikom i verujemo da možemo da vratimo brend i da dalje unapređujemo njegovu sliku šurom sveta. Motosport je uvek bio važan deo istorije Aston Martina, od početka i ponosni smo što ćemo sada dodati ovo na tu zaostavštinu. Povratak brenda u Formulu 1 posle 60 godina je važan momenat u istoriji sporta. Ovo je arena u kojoj su se takmičili najveža imena automobilske industrije i imali su uspeha i uzbudljiv je izazov za sve koji su u vezi sa Aston Martinom da vratimo britanske automobile među najveća imena„, rekao je Lorens Strol.

Aston Martin je svoju ekipu imao u samo dve sezone najbržeg cirkusa na svetu. 1959. i 1960. godine su vozači Aston Martina vozili na ukupno pet trka, ali nisu osvajali bodove.

„Jasno je i jednostavno, Aston Martin je tamo gde i treba da bude. Ovo je brend koji je imao velike uspehe u motosportu, poput trke u Le Manu. Sada imamo priliku da ispišemo nove stranice istorijskih knjga. Ovo je uzbudljiv plan za svakog ko voli ovaj brend i za sve fanove Formule 1„, dodaje Strol.

Nova sezona Formule 1 treba da počne 28. marta trkom za veliku nagradu Bahreina nakon što je izmenjen raspored trka, pa je tako recimo trka u Melburnu tek u završnici sezone 21. novembra. 23 trke u šampionatu naredne godine ćete moći naravno kao i ranije da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 331Komentari