home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Formula E

Maserati će se vratiti u moto sport da bi se pridružio Formuli E kao novi proizvođač od sezone 2022-23, po propisima Gen3.

Italijanski brend će tako okončati svoju dugu pauzu od trka jednoseda da bi se pridružio Formuli E sledeće godine, u partnerstvu sa timom koji tek treba da bude najavljen – aranžman sličan Stellantisovom brendu DS i njegovom ugovoru sa Techeetahom, piše Motor1.

Da bi dalje razvijao svoje proizvode u oblastima motosporta, Maserati će razviti sopstveni pogonski sklop Gen3 – koji će proizvoditi 350 kW snage pored standardnog pogona sa 250 kW.

„Brend Maserati se danas vraća u budućnost, vraća se svojim korenima trka“, navodi izvršni direktor Maseratija Davide Grasso u obraćanju medijima.

„Izuzetno sam srećan i uzbuđen što mogu da objavim da je Maserati prvi italijanski brend koji se pridružio šampionatu Formule E od 2023. godine. Ne postoji bolji način za početak nove godine.”

„Ovo je verovatno jedan od najvećih dana u istoriji šampionata ABB Formule E, imati brend tako ikoničan kao što je Maserati sa trkačkim nasleđem“ dodao je osnivač i predsednik Formule E Alejandro Agag.

„Sjajno je imati italijanski tim u šampionatu ABB Formule E. I znate, prošlo je nekoliko sezona, trebalo je nekoliko godina, ali mislim da ne može biti bolji brend, bolji tim da uđe u šampionat od Maseratija.”

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 303Komentari