home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
 Frankie Muniz

Frankie Muniz, glumac koji se proslavio ulogom u humorističkoj seriji Malcolm u sredini, postao je profesionalni vozač trka i nastupaće u novoj sezoni trkačke serije ARCA Menards.

Američka elitna trkačka klasa NASCAR ima i manju seriju, ARCA Menards Series, koja je u svojoj osnovi poluprofesionalna, vozi se na nekim istim stazama, a iz nje najbolji vozači vrlo često prelaze u elitni rang. U toj seriji, u timu Rette Jones Racing, tokom 2023. godine će trke voziti i jedna slavna osoba. On je Frankie Muniz, danas 37-godišnjak, koji se proslavio ulogom Malcolma u popularnoj televizijskoj humorističkoj seriji Malcolm u sredini, s početka ovog veka.

Kako piše Autonet.hr, Muniz je 2008. godine na čekanje stavio svoju glumačku karijeru i posvetio se trkanju. Vozio je bolide Atlantic Championshipa, od 2021. je u američkim stock automobilima, a sada će celu sezonu odraditi upravo u seriji ARCA Menards Series.

Voziće Ford Mustang, sa startnim brojem 30, a biće jedini vozač sveg tima u novoj sezoni. Muniz kaže da mu je ovo ostvarenje dugogodišnjeg sna. Prvu trku će voziti 18. februara na kultnoj stazi Daytona International Speedway, a do poslednje trke, 7. oktobra, nastupiće u ukupno 20 trka.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 328Komentari