home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alpine A110 GT4 Evo

Alpine najavljuje da će trkački automobil A110 GT4 Evo učestvovati na ovogodišnjem Pikes Peak International Hill Climbu 23. juna.

Za volanom će sedeti osvajač 2022 FIA R-GT Cupa Rafael Astijer. Ovo je prvi put da se francuski brend takmiči na sportskom događaju u Americi.

Model za Pikes Peak neće biti standardni A110 GT4. Alpine dizajneri i Signatech trkački inženjeri će izvršiti podešavanja aerodinamike trkačkog automobila. Ova tizer slika prikazuje siluetu velikog krila i peraja na leđima.

A110 GT4 Evo će imati pogon na zadnje točkove, a učestvovaće u kategoriji Time Attack 1.

Astijer se inače četiri puta takmičio na Pikes Peak International Hill Climbu. Prethodno je postavio rekord u klasi od 9:23.721 u kategoriji Time Attack 1.

„Izuzetno sam ponosan što sam izabran za ovaj program i radujem se što ću sve svoje iskustvo i znanje preneti na prvo učešće brenda u Pikes Peaku,“ rekao je Astijer.

Standardni A110 GT4 je unapređena verzija Cup trkačkog automobil. Koristi 1,8 litarski turbo četvorocilindrični motor koji ima između 330 i 360KS u zavisnosti od balansa performansi u datoj seriji. Snaga ide na zadnje točkove preko šestostepenog sekvencijalnog menjača.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 217Komentari