home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai i EGR Group su za ovogodišnji SEMA sajam tjunera u Las Vegasu (od 5. do 8. novembra) najavili modifikovani Veloster Turbo, tačnije EGR Night Racer concept na njegovoj bazi.

 (Dalje)Pojavile su se nove informacije o novom specijalnom izdanju Koenigsegg Agere, koji će poneti naziv One:1.

Naziv One:1 otkriva da će odnos snaga / težina ovog automobila iznositi 1:1, što u praksi znači da će 5.0L V8 motor u Koenigseggu One:1 raspolagati sa 1400KS i da je težina 1400 kg (i to sa gorivom, uljem, vodom i ostalim fluidima).

 (Dalje)

VIDEO: Najdublji most...

30 Sep 2013 - 15:58 Video Link

Samo za nepotopive automobile.

Izvor: Rts.rs / Youtube.comBugarska je krenula sa kampanjom privlačenja automobilskih proizvođača. U Bugarskoj je već aktivna fabrika Great Walla, gde kineski proizvođač proizvodi pick-up Steed koji se izvozi na tržište Velike Britanije i Italije.

 (Dalje)

Pad prodaje Opela i PSA rezultirao je najavom novog strateškog savezništva. Prema pisanju Frankfurter Allgemeine Zeitunga koncerni iz Rϋsselsheima i Pariza planiraju da ujedine proizvodne i razvojne kapacitete.

 (Dalje)

30.09.2013. Danas u 22h pušta se u rad prvi veliki forum namenjen ljubiteljima automobila pod nazivom AUTO REPUBLIKA (www.autorepublika.rs). Ideja je nastala iza zatvorenih vrata nekolicine zaljubljenika u automobilizam u nadi da svoja iskustva, pasiju, strast prema automobilima podeliti sa drugima. 

 (Dalje)Iz BMW-a stižu informacije da će koncept modela X5 sa hibridnim pogonom ući i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Distributer automobila Subaru u Sjedinjenim Američkim Državama, kompanija Subaru Amerika, objavila je da su modeli Subaru "legasi" i Subaru "autbek" opremljeni sistemom"aj-sajt" osvojili najveću moguću ocenu "superior" na poslednjem test programu koji ocenjuje sposobnosti sistema za prevenciju frontalnih sudara u automobilima.

 (Dalje)

Pre ne tako mnogo vremena, pojavila se priča o mogućem ulasku kompanije Volvo u segment velikih luksuznih sedan vozila sa modelom nazvanim S100. Ovaj model bi trebalo da bude nalik na Audi A8 i Mercedes-Benz S klasu i da se parvi na produženoj verziji platforme koja čini osnovu S80 modela.

 (Dalje)

Volkswagen je 2012. otkrio planove o razvoju jeftine automobilske marke koja bi ovom proizvođaču pomogla da se na tržištu suprotstavi brendovima kao što je Dacia. Iz nemačke kompanije tvrde da ne odustaju od ove ideje i iznose nove pojedinosti.

 (Dalje)

Iako i nije bila velika tajna da će Mercedes u novoj generaciji S klase kupcima ponuditi i cabrio verziju, sada je to zvanično. Naime, šef Mercedesovog odeljenja za razvoj, Thomas Weber, u intervjuu Automotive Newsu je potvrdio postojanje testnog prototipa koji je već ranije "uhvaćen na delu" od strane vrednih "špijuna".

 (Dalje)

Španski motociklista Dani Pedrosa optužio je svog klupskog kolegu iz ekipe Repsol Honda Marka Markeza za svoj pad na jučerašnjoj trci voženoj za Veliku nagradu Aragona.

 (Dalje)

Još ranije je najavljeno da će se premijera nove generacije Minija održati 18. novembra, na 107-godišnjicu rođenja Aleka Isigonisa, čoveka koji je zaslužan za nastanak originalnog Minija iz 1959. godine. U međuvremenu je na Salonu u Frankfurtu kao najava za novi Mini prikazan Vision Concept, a pojavilo se i više špijunskih slika.

 (Dalje)

* Napravio ga je Austin Coulson iz SAD-a, dužina iznosi 126.47 cm, visina 63.5 cm, širina 65.41 cm