home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fijatovu fabriku automobila u Poljskoj u mestu Tihi, kriza automobilske industrije ne samo da je potpuno zaobišla jer nije morala da otpušta radnike, već je sada otvorila konkurs za 300 novih zaposlenih.

 (Dalje)Kia Venga

17 Avg 2009 - 13:06 Noviteti Link

Studija, koju smo na poslednjem Salonu automobila u Ženevi upoznali kao Kiju No3 concept, u serijskoj verziji nosi ime Kia Venga, a premijerno će biti izložena sledećeg meseca na tradicionalnom Salonu u Frankfurtu.

 (Dalje)

Američki Krajsler, koji se udružio sa italijanskim Fjatom u okviru plana izlaska iz bankrota, razmatra mogućnost proizvodnje manjeg kompaktnog vozila „fijat 500” u njegovoj fabrici u Meksiku, piše „Vol strit džornal” pozivajući se na anonimni izvor blizak kompaniji.

 (Dalje)

Nedavna nezvanična informacija je sada dobila i zvaničnu potvrdu. Lexus će naime 15. septembra na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu izložiti i studiju kompaktnog premium hatchback modela sa petora vrata, zamišljenog kao konkurenta BMW-u serije 1 i Audiju A3. 

 (Dalje)

Novi Golf VI GTI je doživeo još jedno tjunirano izdanje, tačnije dospeo je u ruke nemačke kuće Oettinger, koja u tjuniranju ima iskustvo duže od 30 godina.

 (Dalje)

Prodaja automobila na lizing u prvoj polovini godine je oko 50 odsto niža nego u istom periodu prošle godine, izjavio je predsednik Upravnog odbora Udruženja lizing kompanija Srbije Bojan Baša.

 (Dalje)

Elia Renault Megane Coupe

17 Avg 2009 - 08:33 Tuning Link

Tjuner Elia je već odavno specijalizovan za modifikacije modela francuskog Renaulta, pa pojavljivanje njihove verzije novog Megana Coupe predstavlja samo logičan sled stvari.

 (Dalje)

Izvor : rts.rs

Od decembra, automobili stariji od 15 godina moraće dva puta godišnje na tehnički pregled. Novim pravilnikom uvodi se videonadzor, stroži kriterijumi za izduvne gasove, ispravnost pneumatika, trapa i kočnica. Stručnjaci kažu da bi pravilnik, ako se bude dosledno primenjivao, mogao da isključi i do 50.000 vozila iz saobraćaja.

 (Dalje)

Nemački tjuner Gemballa je u poslednje vreme pažnju privlačio sa nekoliko modifikovanih verzija Porsche Carrere GT i SUV modela Cayenne, ali mnoge više interesuje šta će ovaj specijalista za obradu Porschea uraditi sa novim i još uvek kontroverznim modelom Panamera. Odgovor je pred nama.

 (Dalje)

Dosadnoj igri, koja je podrazumevala objavljivanje brojnih teaser fotografija i video klipova novog Bentleya, sada je posle više od dva meseca konačno došao kraj.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs

Prodaja automobila na domaćem tržištu u ovoj godini skoro da je prepolovljena. Nabavku četvorotočkaša nisu poboljšala ni sniženja, koja su iznosila i dvadesetak odsto. Posle svega prodavci se ne usuđuju da prognoziraju šta će se dešavati u narednim mesecima. (Dalje)

Novi američki sportski automobil je nazvan Devon GTX, a stiže iz kompanije Devon Motorworks (poznata i po tome što je nedavno bila zainteresovana da od Chryslera otkupi prava na Viper).

 (Dalje)

BMW UK najavljuje da će od 1. septembra britanskim kupcima biti na raspolaganju šira paleta modela serije 1 Coupe.

 (Dalje)