home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako bi na odgovarajući način obeležio 60–godišnjicu svog modela 2CV (Spaček), Citroen će na salonu automobila u Parizu ove jeseni javnosti predstaviti koncept moderne interpretacije ovog legendarnog automobila. Na slikama vidite kako britanski magazin AutoExpress zamišlja izgled novog Spačeka i to na osnovu informacija insajdera. Dakle, savremena interpretacija klasičnog dizajna koji je odmah prepoznatljiv i ne dozvoljava da se ni pod razno ne pomeša sa nekim drugim automobilom. Očigledno je da i Citroen sa novim Spačekom želi da se okoristi šarmom originalnog modela (čija proizvodnja je prekinuta tek 1990.), kako su to već uradili Volkswagen sa novom Bubom, BMW sa Minijem ili Fiat sa novim 500. Ako je verovati ovim slikama, novi Spaček će zadržati glavne dizajnerske karakteristike originala, mada sa nekim promenama koje naravno zahteva tržište na početku 21. veka. Ostaju i dalje karakteristična prednja hauba sa Citroenovim logom, karakteristični blatobrani, kao i prekriveni zadnji točkovi, dok su prednja svetla sada inkorporirana u prednje blatobrane. I u kabini će novi Spaček zadržati isti minimalistički duh prethodnika sa velikim upravljačem i brzinomerom u retro stilu. Što se mehanike tiče, novi Spaček bi trebalo bi da koristi mnogobrojne komponente Citroena C3, dok se kao pogon trenutno pominje trocilindrični benzinac sa snagom 50kW/68KS. Naravno, budući da će i novi Spaček (poput Minija) biti lifestyle automobil, ne treba očekivati baš pristupačnu cenu.

   čitanja : 7186Komentari

E svaka čast, danas sam u jednim novinama video tekst ali bez slike i baš me interesovalo kako izgleda. Znao sam da ću ovde pronaći sve informacije. Nego, znate li vic za spačeka? Koja je razlika između spačeka i javne kuće...? Nema je, unutra ti je lepo a kad izađeš i neko te vidi onda te je sramota.

Autor Nebojaa 20 Jun 2008, 19:39

Bolje da su napravili nesto pristojnije na bazi AJKULE, ovo je sprdnja

Autor ChedaADELAIDE 21 Jun 2008, 05:49

ovo je 100 koraka unazad. auto govori mnogo o onom ko ga vozi, a sta nam ovo kaze, kada lici na nosu!!!

Autor waxy 03 Jul 2008, 21:15

BOLJE BIH BILO DA SU NAPRAVILI U STAROJ VARIJANTI SAMO NOVA PROIZVODNJA

Autor BOGDAN 10 Jul 2008, 21:29

BILO BI DOBRO DA NAPRAVE SPACEKA SA STAROM LINIJOM,JER NOVI I NIJE NESTO.IPAK JE SPACEK SPACEK.

Autor ZIKA 01 Okt 2008, 15:47

Spačej je avto moje mladosti. Imal sam 16 let spačke. Prvi je bio 1960 , 12 KC 425 ccm. Sada vozim C3. Spačke sam popravljal i bio mehaničar za spačke i amije. Sada sam v penziji i to mi je lepa uspomena
Viktor, Kranj Slovenija

Autor Viktor 19 Sep 2014, 13:27

Viktor
Imai smo sličan životni put. Mada sam ja pored Spačeka, prošao i Trabanta, Soke, Lade, Jugo, Keca, Bube.......
Bio je to srećniji život nego ovaj danas....

Autor roker 19 Sep 2014, 14:32