home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Dobar uvid u to kako će izgledati budući mali Audi A1 dala nam je Audijeva studija Metroproject Quattro Concept (predstavljen prošle godine na salonu automobila u Tokiju), a sada smo u prilici da vidimo i izgled njegove verzije bez krova. Ovo su naime renderinzi Audija A1 Cabrio koje objavljuje britanski AutoExpress i koji su nastali na osnovu informacija insajdera iz nemačke fabrike. Ovim modelom Audi inače cilja pre svega na kupce koji su se do sada opredeljivali za Mini Cabrio.

U Audiju su se odlučili da budući A1 Cabrio, poput aktuelnog modela TT Roadster i najavljenog A5 Cabrio, raspolaže sa klasičnim platnenim, umesto trenutno veoma popularnog tvrdog sklopivog krova.

Za razliku od pomenutog Minija Cabrio, A1 Cabrio će prema navodima AutoExpressa biti dvosed, a pokretaće ga bogata paleta pogonskih agregata u kojoj se, prema sadašnjim informacijama, nalaze benzinski 1.4 TSI sa 140 i 170KS, zatim 1.6L sa 102 konja, 1.8L Turbo od 150KS, dok će od dizelaša na raspolaganju biti 2.0 TDI sa 140 i 170KS. Sportski Audi S1 bi trebalo da koristi isti 2.0 TFSI motor kao i sadašnji Audi S3, ali sa manjom snagom (između 200 i 215 konja, dok S3 ima 265KS). Ovde i napomena da će uz 1.4 TSI motor moći da se dobije i šestostepeni DSG menjač sa duplim kvačilom.

Nemci inače radi i na hibridnoj varijanti standardnog Audija A1 (kombinacija elektro-motora i benzinca), ali za sada nije sigurno da li će i kabriolet biti dostupan sa hibridnim pogonom. Sigurno je međutim da A1 Cabrio neće imati Quattro, već pogon samo na prednjim točkovima, mada nije isključeno da najjači S1 Cabrio ipak dobije Quattro pogon.

Zvanična premijera Audija A1 Cabrio bi trebalo da bude održana na salonu u Frankfurtu 2009. godine (prodaja startuje 12 meseci kasnije), dok bi S1 Cabrio svetlost dana trebalo da ugleda 2011. godine.čitanja : 1535Komentari