home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pošto su objavili prve zvanične fotografije i detalje o novoj seriji 7 (o tome više OVDE), BMW se priprema za predstavljanje redizajnirane verzije svog najvažnijeg modela u ponudi – serije 3.

Aktuelna verzija je na tržištu od početka 2005. godine, a kako su u međuvremenu najveći konkurenti Mercedes i Audi već promovisali svoje nove adute u srednjoj klasi (nova C klasa, odnosno A4), sasvim je očekivana odluka bavarske kompanije da ove jeseni (najverovatnije na salonu automobila u Parizu) javnosti prikaže njegovu obnovljenu verziju, modelske godine 2009. Tačnije, prvo na red dolaze limuzina i Touring (karavan), a kako će ti modeli izgledati pokazuju ove, navodno autentične fotografije, skenirane iz procurele BMW-ove brošure.  

Kako bilo, doterana serija 3 donosi nešto svežiji izgled, koji se pre svega ogleda u redizajniranim branicima (napred sa drugačijim otvorima za vazduh i svetlima za maglu), novom grilu, poklopcu motora, svetlima, retrovizorima i novim dizajnom točkova. I unutrašnjost će doživeti modifikacije mada za sada nema slika koje bi pokazale stepen promena (u svakom slučaju, pored estetskih noviteta, možemo očekivati i nove materijale, kao i novi iDrive sistem).

Što se mehanike tiče, iako u ovom trenutku nema konkretnijih informacija, očekuje se  doterivanje postojećeih agragata u cilju njihove manje potrošnje i redukovanja emisije CO2. U vezi s tim, možda je ovo idealna prilika da i Touring model dobije svoju sportsku M3 varijantu sa V8 motorom od 420KS...čitanja : 689Komentari

Obican restajling...
Srecom auto je vec lepo izgledao.

Autor Eki 04 Jul 2008, 20:11

Pa to i jeste restajling odnosno fejslifting. Trebao mu je odavno...

Autor ftj 06 Jul 2008, 22:25