home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Seat je nedavno zvanično potvrdio da će se njihov novi model srednje klase zvati Exeo (a ne Bolero kako se to ranije pretpostavljalo), čiji izgled od danas više nije tajna.

Naime, na internetu su se danas pre vremena pojavile prve slike ovog modela, mada njihova autentičnost tek treba da se potvrdi.

Naravno, odmah je jasno da je kao baza za Exeo poslužila prethodna generacija Audija A4. To je posebno vidljivo na bokovima, koji su praktično neizmenjeni u odnosu na A4, ali je veliki trud uložen u drugačiji izgled prednjeg i zadnjeg kraja. Drugim rečima, redizajnirani Audi A4 sa Seatovim logom, što naravno i nije loše, posebno ako i kvalitet bude na Audijevom nivou, a cena dovoljno pristupačna.

 

Ime Exeo inače potiče iz latinske reči Exire, što znači "ići napred". Nova oznaka se razlikuje od dosadašnjeg načina imenovanja Seatovih modela, čime se simbolično najavljuje i početak nove ere u istoriji ove španske kompanije.

Kako bilo, Exeo će se na tržištu naći tokom 2009. godine, a osim limuzinske varijante, u ponudi će biti i Station Wagon odnosno karavan.

U Seatu posebno naglašavaju da Exeo nije zamena za aktuelni Toledo (koji i dalje ostaje u ponudi), već potpuno novi model koji će kupce tražiti u segmentu gde se nalaze Ford Mondeo, Renault Laguna, novi Citroen C5, Opel Insignia... Exeo će se inače proizvoditi u Seatovoj fabrici Martorell u Španiji.

Seat Tribu

Istovremeno sa novim Exeom, danas su se u javnost probile i slike Seatovog SUV modela, koji bi, kao i koncept sa Salona u Frankurtu 2007., trebao da ponese ime Tribu.

Radi se o Seatovom odgovoru na SUV virus u kompaktnoj klasi, koji se nezaustavljivo širi i na proizvođače, koji dosad nisu imali takav model u svojoj ponudi. Kako se očekuje, Španci će premijeru ovog SUV automobila održati krajem 2009. godine (s tim što bi prodaja startovala u prvoj polovini 2010.), čime će Seat proširiti ponudu svojih terenskih modela (ako naravno aktuelnu Alteu Freetrack uopšte računate kao takvog).

Kako bilo, Tribu bi trebao da deli mehaniku sa Volkswagenovim novim Tiguanom (njegovu platformu, integralni pogon i 1.4 TSI, 2.0 TSI i 2.0 TDI motore), dok ostali detalji za sada još nisu poznati.čitanja : 939Komentari

Pomalo bezveze.

Nema svoj imidz.
Vidi se uticaj VW.

Autor Eki 24 Avg 2008, 17:48