home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

O tome da u Audiju razmišljaju o kreiranju naslednika legendarnog Audija Quattro (čija proizvodnja je ugašena 1991. godine), nemački AutoBild je pisao još u aprilu, a u međuvremenu su se pojavile i dodatne informacije i novi renderinzi kako bi taj automobil mogao da izgleda.

Za osnovu novog Quattra, koji bi kao studija trebalo da se pojavi sledeće godine, tačno na 30-godišnjicu premijere originalnog modela, poslužio bi kupe A5. Novi Quattro bi od A5 bio kraći, niži, lakši (do 1400 kg, zadnja sedišta samo kao opcija) i agresivnijeg dizajna (vetrobran, krov i vrata sa A5 modela, dok ostatak automobila dobija nov izgled).

U paketu su i Audijev magnetic ride sistem amortizacije, alu točkovi od 19 ili 20 inča, keramičke kočnice, menjač sa duplim kvačilom, aktivni zadnji spojler i naravno Quattro pogon na sva četiri točka. 

Ostaje još pitanje motora. Pominju se V6 biturbo sa 425 konja, četvorocilindrični 2,0 litarski biturbo sa oko 300KS, kao i 2.5 TFSI petocilindraš iz Audija TT RS (u kome razvija 340KS).

Ako se ove informacije pokažu tačnim, novi Audi Quattro bi se na tržištu pojavio 2012. godine, a cena bi mu se kretala između cena za Audi S5 i R8.čitanja : 870Komentari

Nedostatak inspiracije da izmisle nesto novo...

Autor Jonie 26 Jun 2009, 17:08