home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan će početkom oktobra posetiocima sajma automobila u Parizu pokazati i svoj novi hatchback C segmenta za evropsko tržište – Pulsar. Najsnažniji motor u standardnoj ponudi Pulsara biće 1,6 litarski turbo benzinac sa 190 konja, ali u Nissanu pripremaju i sportsku Nismo verziju. To uostalom povrđuju i ove nove špijunske slike.

U ponudi će naime biti Pulsar Nismo sa 1‚6 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom (neki izvori pominju 1,8 litarski agregat) koji bi po pisanju britanskog Auto Expressa (odakle su i ove slike) trebalo da ima 247KS. Britanci takođe najavljuju i nešto snažniju Nismo RS verziju, i to sa 275KS.

Sem snažnijeg motora, Pulsar Nismo će karakterisati i atraktivniji eksterijer (aero body kit, novi alu točkovi, crveni akcenti, crni retrovizori...), modifikovano ogibljenje, diferencijal sa blokadom proklizavanja, jače kočnice, sportski izdusvni sistem i doterani enterijer.

Nismo verzija Pulsara bi navodno mogla da bude izložena i na predstojećem sajmu u Parizu (u formi predserijskog vozila), ali će prodaja početi tokom sledeće godine (ranije najave govore da će automobil cenovno biti pristupačniji od najbliže konkurencije).

Na kraju, nedavno su se pojavile informacije da i Nissan želi da obori rekord za serijska vozila sa prednjim pogonom na Nirburgringu, što znači da Pulsar Nismo mora da pređe tu nemačku stazu brže od Renault Megana RS 275 Trophy-R (čije vreme na Nirburgringu iznosi 7 minuta i 54.36 sekunde).  

Ivan Mitić – Autoblog.rs 

Foto: Autoexpress.co.ukčitanja : 764Komentari