home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sem nedavno obnovljenog DS 5 i redizajniranog DS 4 (čije slike su već procurele u javnost i koga će uskoro moći da vide posetioci predstopjećeg sajma automobila u Frankfurtu), francuska PSA grupacija priprema i restilizaciju najmanjeg modela iz DS ponude – dakle DS 3.

Podsećanja radi, DS 3 (predstavljen krajem 2009. godine) je bio prvi član uspešne porodice DS modela koja je kasnije proširena novim članovima (u Evropi još DS 5 i DS 4).

Francuzi su ponudu modela DS 3 proteklih godina proširivali novim motorima i verzijama, uključujući i DS 3 Cabriom. Ne treba zaboraviti na brojne specijalne i ograničene serije, a posebnu pažnju je privukla sportska DS 3 Racing varijanta (sa 1.6L turbo motorom sa 207 konja) koja je takođe ponuđena i u Cabrio izdanju.

Takođe, prošle godine je odrađen i manji feaclift koji je pored blago doteranog izgleda doneo i Citroen Active City Brake sistem, dok su se u paleti motora našla tri noviteta (dizelaši BlueHDI 120 i BlueHDi 100 sa CO2 emisijom od 94 g/km odnosno 79 g/km, kao i benzinac e-VTi 82 ETG sa emisijom CO2 od 95 grama po km).

Kako bilo, francuski mediji za mart sledeće godine i sajam automobila u Ženevi najavljuju restilizovani DS 3.

Sudeći po ovim renderima, najveće vizuelne promene se tiču prednjeg dela sa novim LED svetalima, drugačijom maskom i novim branikom.

Možemo očekivati i novi dizajn alu točkova, nove boje, par novih detalja u enterijeru (uz nove boje i kvalitetnije materijale), unapređeni infotainment sistem i širu ponudu elemenata za personalizaciju, a ostaje da se vidi da li će biti i nekih novosti u gami motora.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Auto-moto.comčitanja : 707Komentari