home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volks-SUV

Volkswagen je potvrdio da priprema još jedan SUV model, uz najavu da će se prodavati na svim većim tržištima, osim u Evropi.

Prvo će se pojaviti u Kini (gde je i razvijen), dok će njegova premijera biti održana u avgustu ove godine.

U kompaniji ovaj model interno nazivaju "Volks-SUV", dok konačno ime još nije poznato. Neke ranije informacije kažu da je Volkswagen u Južnoj Americi već zaštitio naziv Tharu, a pojedini mediji pominju i ime Tarek.

U svakom slučaju, radi se o vozilu manjem od Tiguana, a objavljen je i teaser crtež koji pokazuje da je njegov izgled velikim delom inspirisan modelima Tiguan i Atlas.

Kao što se i očekivalo, biće napravljen na MQB platformi, ali paleta motora za sada još nije poznata. Takođe, postoji mogućnost da se ponudi i pogon na sva četiri točka.

Volkswagen će "Volks-SUV" osim u Kini kasnije proizvoditi i u Rusiji, Meksiku i Argentini, a od 2020. se očekuje godišnja prodaja od oko 400.000 primeraka.

Kao što je pomenuto na početku, "Volks-SUV" se neće prodavati u Evropi (budući da T-Roc zauzima sličnu poziciju u paleti), ali će biti na raspolaganju kupcima u Americi gde će se u gami smestiti ispod Tiguana.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 320Komentari