home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
renault captir

Na početku podsećanje da je proizvodnja aktuelnog Renault Captura u fabrici u Valjadolidu startovala u martu 2013. godine, kao i to da je prošle godine predstavljena i njegova blago restilizovana verzija.

Ipak, bez obzira na doterivanje, a imajući u vidu izuzetno jaku konkurenciju u segmentu gradskih crossovera, Renault će tokom sledeće godine predstaviti potpuno novu generaciju Captura (verovatno na sajmu automobila u Frankfurtu).

renault captur

Sem izmenjenog izgleda (delimično inspirisan i Symbioz konceptom sa poslednjeg sajma u Frankfurtu), Captur II će dobiti i moderniji enterijer, sa infotainment sistemom najnovije genercije. Takođe, moguće je da će u ponudi biti i digitalna instrument tabla, ali i Nivo 2 polu-autonomne vožnje.

Vozilo će se bazirati na Renault-Nissan CMF-B platformi, uz nešto duže međuosovinsko rastojanje i više mesta za putnike pozadi.

Od motora se između ostalog pominju novi 1,0 litarski trocilindrični TCe benzinac (u stvari derivat novog 1,3 litarskog TCe motora), kao i 1,5 litarski dCi dizelaš (u verzijama sa 85KS i 115KS).

Renault bi takođe mogao da ponudi i hibridnu verziju novog Captura, ali o tome još nema konkretnijh informacija.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: arhiva / Autojournal.frčitanja : 1014Komentari