home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Novi Nissan Juke

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali polako se približava vreme za njegovu novu generaciju.

Ovaj Nissanov crossover će dobiti naslednika tokom sledeće godine, a kako bi mogao da izgleda pokazuje i ovaj nezvanični render iz britanskog magazina Autocar.

Novi Juke će po pisanju britanskih medija doživeti radikalnu transformaciju po pitanju dizajna što znači da ovaj manji crossover neće previše ličiti na aktuelnu generaciju.

Za sada nema mnogo konkretnih detalja, ali se pretpostavlja da će se novi Juke bazirati na produženoj V-platformi alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, kao i da će imati nešto duže međuosovinsko rastojanje i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i sa više mesta za noge putnika pozadi. Takođe treba pomenuti i smartphone konekciju i podršku za Apple CarPlay i Android Auto.

Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi imati 0.9L trocilindrični turbo benzinac i 1.2L četvorocilindrični turbo benzinac, a verovatno i 1.5L dizel agregat.

Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija.

Takođe, proizvodnja će se odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji, u kojoj je inače prošlog meseca Nissan proizveo jubilarni milioniti primerak akutuelne generacije modela Juke. U Sanderlendu se u proseku na svakih 105 sekundi proizvede jedan Juke, a samo u Evropi je prošle godine prodato 95.000 primeraka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autocar.co.ukčitanja : 468Komentari