home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Tonale

S obzirom na ogromnu popularnost crossovera i SUV-ova u poslednje vreme, model Tonale je upravo ono što kompanija Alfa Romeo mora da plasira na tržište uz postojeći Stelvio.

Kompaktni model je najavljen ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi predstavljanjem koncepta, ali nas je istorija naučila da se produkcijski model razlikuje od njega.

Međutim, INDAV Design je napravio rendere koji pokazuje kako bi produkcijska verzija modela Tonale mogla da izgleda. Izgled je malo "ublažen", prisutna su malo veća svetla u odnosu na tanka koja ima koncept, donja rešetka hladnjaka je dobila par maglenki, a i dizajn je nešto promenjen kako bi odgovarao jednom produkcijskom modelu. Nestale su i bočne kamere koje su zamenjene konvencionalnim retrovizorima, kao i pop-up ručice na vratima umesto kojih se nalaze standardne. Zadnja vrata i dalje imaju "skrivene" ručice, a to je karakteristika koju Alfini modeli imaju već duži niz godina.

Alfa Romeo Tonale

Automobil na renderima ima i drugačije naplatke u odnosu na 21-inčne s retro dizajnom koje je imao koncept.

Zadnja svetla su takođe malo veća u odnosu na koncept, a više nisu povezana ni svetlosnom lajsnom koju je imao koncept na sredini vrata prtljažnika, nego je tu sada samo Alfin znak. Takođe, zamenjeni su i završeci izduvnih cevi.

Ako sve bude kako je planirano, crossover Tonale će se na tržištu naći 2020. godine te bi mogao da postane najprodavaniji Alfin model. Tehničke specifikacije su za sada misterija, ali je poznato da će biti ponuđen s hibridnim pogonom baziranim na onom koji imaju Jeep Renegade i Compass.

Alfa do kraja 2022. godine planira da ima i veći SUV koji će zauzeti mesto iznad modela Stelvio, a model MiTo bi trebalo da napravi tranziciju u crossover. U tom intervalu se očekuje redizajnirana verzija modela Stelvio, kao i prostranija verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Renderi: INDAV Designčitanja : 1783Komentari